URBANISME
Part Forana 12/05/2015

Cortina haurà de demolir almenys una planta del xalet de Formentor

L'Ajuntament de Pollença confirma que no va complir la llicència d'obres, com ja indicava la sentència del TSJIB

M. Bonnín
1 min
DESTROSSA  L’impacte de la construcció a la costa de Formentor és realment impressionant.

PollençaAlfonso Cortina haurà d'esbucar almenys una planta de seva mansió de Formentor. Un informe tècnic de l'ajuntament de Pollença corrobora que l'empresari s'excedí de la llicència atorgada pel Consistori l'any 2005, construint tres plantes, en lloc de les dues autoritzades. Així ja ho indicava la sentència del TSJIB que va anul·lar la llicència atorgada el desembre passat, amb una sentència que no admet recurs, però que sí obre la porta a una possible legalització.

L'informe confirma que el projecte de legalització que l'empresari presentà al Consistori, que es basava en la sembra d'arbres per dissimular l'impacte, no és suficient. Això no obstant, la demolició d'una planta tampoc no és garantia que es pugui legalitzar l'edificació, ja que la sentència del TSJB indica que el projecte bàsic amb llicència atorgada "ja suposa un inadmissible impacte ambiental i paisatgístic".

El batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha informat que l'ajuntament obrirà un expedient d'infracció urbanística al xalet, popularment conegut com 'Villa Cortina'. L'ajuntament ara haurà de rebre un nou projecte de legalització i emetre un informe jurídic que confirmi la viabilitat d'una possible demolició parcial i que indiqui les repercussions que pot tenir tot l'afer per al Consistori pel que fa a futures possibles indemnitzacions.

stats