Part Forana 21/02/2018

La plataforma per un bon finançament cercarà el reforç dels municipis

Les entitats integrants treballen per organitzar una gran mobilització a la propera tardor

Miquel Barceló
2 min
Diversos consellers del Govern han estat presents a la reunió de la plataforma a Inca.

IncaLes entitats cíviques, socials i culturals integrades en la plataforma per un bon finançament s'han reunit aquest dimecres al Centre Bit d'Inca. L'objectiu és afinar l'estratègia amb què es vol engrescar tota la societat civil de les Balears, amb l'objectiu de millorar els recursos econòmics que aporta el govern central i contrarestar el dèficit de finançament de la Comunitat.

Joan Forteza, president de la Federació d'associacions veïnals de Palma, ha dit que gran part de l'estratègia implica explicar els objectius a la majoria de municipis on es pugui arribar. "Sense entrar en debat de xifres, interessa donar a conèixer aquest moviment cívic i aconseguir el màxim d'adhesions i revitalitzar la ciutadania de les Illes Balears", ha explicat Forteza.

Mesa amb representants socials que estan al davant de la mobilització.

A dia d'avui, 12 entitats, entre sindicats, col·lectius i associacions culturals, porten les regnes de la plataforma que intentarà crear un front de mobilització ciutadana "que acabi amb una gran manifestació a final d'octubre o principi de novembre". L'objectiu és que tingui "una gran magnitud per tal que "no s'hagin de tancar hospitals, ni els escolars hagin d'estar dins aules prefabricades", ha subratllat Joan Forteza.

En aquest objectiu, "la implicació de tots els ajuntaments" és clau. A més, la plataforma no vol que hi hagi cap control polític en aquesta mobilització, perquè entén que si s'ha arribat a l'actual situació es deu "al fracàs", segons Forteza, que "governi qui governi a Madrid" les Balears sempre han estat discriminades.

La plataforma creu que el descontentament de molts municipis per l'efecte de la llei Montoro, que no els permet invertir els superàvits creats durant la crisi i que a Balears han creat una borsa de 500 milions d'euros "aturats", juga a favor de la involucració dels ajuntaments a demanar un nou finançament, que ha de conduir a un efectiu Règim Especial per a Balears (REB).

stats