Part Forana 03/12/2021

Nadal omple d'alegria els carrers de Manacor

La cavalcada reial tornarà de manera presencial, però encara no se n'ha definit el recorregut

ARA Balears
2 min
Presentació del programa de festes de Nadal a Manacor

Nadal ha arribat a Manacor i ho fa carregat d'actes i activitats presencials, tot i que adaptades a la situació sanitària. En total, es duran a terme més d'un centenar d'activitats al nucli històric i també a Portocristo, Son Macià, s’Illot i Cala Murada, que enguany tornarà a tenir Cavalcada dels Reis, mentre que a Cales de Mallorca hi arribarà el Pare Noel.

Serà una veïnada del municipi, Catalina Artigues, qui doni el sus a les festes. El batle, Miquel Oliver, li ha cedit el seu espai perquè dediqui la salutació nadalenca en lloc seu per així destacar la seva entrega als moviments socials i solidaris des del Casal de la Pau i S'altra senalla. "Na Catalina és una persona molt senzilla i alhora molt involucrada en els moviments socials, amb qui és bo de fer tenir-hi una paraula amable, per això ens alegra que enguany ens acompanyi en la felicitació de les festes", ha dit el batle.

Les activitats incloses en el programa de Nadal 2021 comencen aquest dissabte, 4 de desembre, amb el concert de la Coral de Fartàritx i s’allarguen fins dia 6 de gener, dia dels Reis. Inclou música en directe d’estils diversos i per a tots els públics, tallers de decoració per als infants, una ballada popular, contacontes, taller de cuina de Nadal i jocs de tot tipus. Entre les novetats del programa, s'hi troben els mercadets de Nadal que s’instal·laran a Manacor i a Portocristo.

A més, si la situació sanitària ho permet, el Pare Noel i els patges reials tornaran a Manacor i els infants podran entregar-los les cartes de manera presencial. Pel que fa a la Cavalcada dels Reis, també torna a la presencialitat, tot i que l’Ajuntament encara no pot confirmar el recorregut que seguirà a causa de possibles canvis pel que fa a les mesures sanitàries. En qualsevol cas, el que és segur és que es realitzarà.

Els més petits també podran gaudir enguany d’una fireta d’atraccions infantil, que s’instal·larà del 3 al 12 de desembre a la plaça de Sant Jaume de Manacor cada horabaixa dels dies laborables i els caps de setmana i dies festius, matí i capvespre. Un concurs que també torna és el de la decoració de façanes, al qual se n’hi suma un de nou: el concurs de decoració de carrers, amb l’objectiu de fomentar el bon veïnatge i l’animació dels carrers arreu del municipi. Així mateix, la participació de corals i escoles de dansa oferirà més animació al carrer amb l’objectiu de donar impuls al comerç local.

El programa de festes té igualment ben present la gent gran, un dels col·lectius que, juntament amb els infants, més han patit els efectes de la pandèmia. És per això que enguany l’Ajuntament organitza la Gala de la gent gran, amb música, dansa i humor; serà el 16 de desembre a l’Auditori.

"No és fàcil preparar unes festes quan sents que la incidència puja, vols fer totes les activitats previstes però, al cap i a la fi, depèn del comportament de tothom", ha assegurat el delegat de Festes, Artur Aguiló, que així mateix ha animat la gent "que surti al carrer amb seny". En aquest sentit, el batle Oliver ha recordat que "les properes setmanes marcaran com seran les festes; per tant, demanam prudència".

stats