Part Forana 19/11/2019

MÉS demana un pla turístic per a Capdepera que combati la degradació

Insta l'Ajuntament a no tancar els ulls i mirar cap a una altra part davant el problema de "violència i salvatgisme" durant l'estiu

M. Barceló
2 min
Imatge d'una reunió de promoció turística de Capdepera a l'octubre de 2016.

CapdeperaMÉS per Capdepera ha denunciat que un segment dels turistes que visiten el municipi tenen com a principal objectiu la ingesta d'alcohol, la qual cosa provoca problemes de tot tipus: d'ordre públic, d'incivisme, de degradació de la marca Cala Rajada i d'un major cost dels serveis municipals de seguretat pública i neteja. Per això, ha demanat que l'Ajuntament i l'Associació Hotelera apostin per la redacció d'un pla turístic municipal amb la participació dels comerciants i veïns per fer front "al problema de violència i salvatgisme" dels mesos d'estiu.

Segons MÉS, durant alguns mesos de la passada temporada turística han tingut lloc a Cala Rajada nombrosos episodis violents, sobretot a la zona de l'oci nocturn, en molts dels quals s'han vist involucrats turistes. Es tracta de baralles i enfrontaments, més o manco multitudinaris, alguns dels quals s'han fet virals a través de les xarxes socials. I és que una part del Consistori tem que la zona de Cala Rajada sigui un nou Magaluf.

"Enguany hi hem d'afegir episodis d'agressions sexuals grupals que malauradament varen fer del nostre municipi el protagonista de la crònica negra", expliquen des de la formació ecosobiranista, alhora que demanen "no tancar els ulls davant aquest problema i mirar cap a una altra banda".

El consens com a fonament

Part de l'oposició gabellina reclama un pla d'actuació, consensuat per Ajuntament, empresaris i veïns, que intenti donar solució al problema, "que és la progressiva substitució d'un segment del turisme que ens visita en mesos concrets per un altre de respectuós i de més poder adquisitiu. I això requereix actuar des de distints fronts: amb més persecució dels actes violents i incívics, fent front a la promoció que ven Cala Rajada com a destinació d'excessos i millorant infraestructures madures amb el compromís dels empresaris hotelers i de l'oci nocturn".

stats