Part Forana 31/01/2015

El Pi Menorca escull els seus candidats: Josep Lluís Sintes al Consell i Joan Forcada al Parlament

El president del Pi-Menorca, Florenci Conde, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents: “Avui som aquí per presentar els dos millors candidats per Menorca al Parlament i al Consell Insular, dos cavalls menorquins de raça"

2 min
Els dos candiats del Pi al Consell de Menorca i al Parlament balear

El Pi-Menorca ha presentat aquest dissabte els seus caps de llista al Consell Insular i al Parlament de les Illes per a les eleccions del proper mes de maig. L’acte, que ha tengut lloc al Mercadal, ha comptat amb la presència del president del partit Jaume Font i d’un centenar d’afiliats i simpatitzants.

El president del Pi-Menorca, Florenci Conde, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents: “Avui som aquí per presentar els dos millors candidats per Menorca al Parlament i al Consell Insular, dos cavalls menorquins de raça que, de ben segur, aconseguiran la seva fita”.

El primer en agafar la paraula ha estat el cap de llista a la cambra insular. Josep Lluís Sintes ha definit el Pi com “un projecte d’aquí” i ha expressat el seu desig “de retornar l’alegria als menorquins”. Sintes ha assegurat que no pretén “ser un polític convencional, sinó una persona que defensa la seva terra. La meva única preocupació serà Menorca”. En aquest sentit, la seva prioritat serà “impulsar el sector primari i recuperar la gestió del Port de Maó, la joia de la corona. No pot ser que una font d’ingressos tan important estigui en mans de Madrid o Palma.”

Per la seva banda, el candidat del Pi-Menorca al Parlament de les Illes, Joan Forcada, ha destacat els que segons ell són els temes més sensibles per al partit: el transport, l’atur, les energies renovables... i ha assegurat que “a diferència del Partit Popular actuarem amb coherència i responsabilitat”. Segons Forcada, durant aquesta legislatura s’ha jugat “a un doble llenguatge en qüestions fonamentals com les prospeccions petrolíferes o l’educació i la llengua”. També ha recordat “el maltractament fiscal” al qual estan sotmeses les Illes: “Ara per ara, som en mans de Madrid. Necessitam que un partit com el Pi sigui a les institucions per poder prendre decisions i ajudar a canviar les coses”.

Finalment, el president de Proposta per les Illes, Jaume Font, ha valorat la implantació del Pi a Menorca: “Tenim 5 comitès locals constituïts i ens volem presentar a 7 municipis. Vivim un moment històric, tenim una oportunitat d’or per canviar el futur d’aquesta terra, i l’hem d’aprofitar”.

stats