Part Forana 19/10/2021

L'Ajuntament de Manacor inverteix en un rentat de cara i reformarà places, carrers i avingudes

Ha aprovat 5,5 milions d'euros en millora urbana

2 min
Un carrer de Manacor.

El ple de l’Ajuntament de Manacor ha aprovat durant la sessió d’aquest dimarts una incorporació de 5.456.329 euros del romanent municipal que es destinaran a projectes de reforma de diverses places i carrers i obres a les voravies que actualment no compleixen les condicions mínimes exigides en matèria d’accessibilitat. A més, també s'ha aprovat incorporar un pressupost per a càmeres de control d'accessos a diferents zones del municipi, entre altres projectes a diferents nuclis del municipi.

Durant la sessió plenària, el Consistori també ha anunciat l’expropiació de les zones verdes que permeteren la construcció del vial d’accés a l’IES Manacor i la de la zona verda del Cilindre. Les partides s'han aprovat amb els 11 vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels grups de l’oposició.

En concret, les obres de reforma i millora es duran a terme a a plaça del Cardenal Pou, el carrer de Lleó XIII i la plaça de Francesc de Borja Moll de Manacor, l’avinguda dels Pins de Portocristo, el carrer del Romaní de s’Illot i la via d'Europa de Cala Murada, a més de la millora de l’enllumenat públic del Quadre 90 de s’Illot. En aquest pla també hi figura la reforma d'alguns carrers que fins ara no tenien xarxa pluvial, com el carrer de Venturós, o que tenien problemes pel drenatge d'aigües, com la plaça del Cardenal Pou.

Mitjançant aquest projecte també es recuperarà el solar municipal que durant molts anys es va destinar a l'aparcament dels Jutjats de Manacor, del jardí de l’Hort dels Frares, a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig. Les obres consistiran en una remodelació del solar per convertir-lo en un jardí urbà delimitat per una barrera que permetrà controlar els horaris d’obertura i tancament de l’espai. L’àmbit quedarà ordenat mitjançant cinc jardineres, un espai central amb un safareig i un arbre, i una pèrgola que ofereixi una zona d’ombra. Els materials i la vegetació seran autòctons. 

El ple també ha aprovat incorporar 298.812 euros per a la construcció d’una nau per a la brigada municipal a Portocristo. Amb aquesta nova infraestructura, la brigada podrà tenir unes instal·lacions específiques per desenvolupar les seves funcions i l’Ajuntament podrà estalviar un lloguer.

A més, es destinaran 158.031 euros a un sistema de càmeres de control d’accessos a diferents zones del municipi i 33.222 euros a la implantació d’un sistema de geolocalització dels vehicles de la flota municipal.

 

ARA Balears
stats