Parlament
Política Parlament 02/05/2024

El PP respon a Vox: "Tenim una llengua pròpia, el català"

Sebastià Sagreras es nega a modificar l'Estatut d'autonomia per canviar el nom del català pel de "llengües balears": "El PP el va votar"

A.M.
2 min
Sebastià Sagreras, aquest matí al Parlament

PalmaEl portaveu del PP al Parlament, Sebastià Sagreras, ha respost amb contundència a la demanda de Vox perquè es modifiqui el nom del català pel de "llengües balears" a l'Estatut d'autonomia. "El PP va votar l'Estatut, que defensa que tenim una llengua pròpia, que és el català, i fomentar-ne les diferents modalitats. No ens mourem d'aquí i tampoc entrarem en debats que no duen enlloc", ha assegurat.

D'aquesta manera, el popular ha tancat la porta a donar suport a la voluntat de Vox de negar la unitat de la llengua catalana i plantejar-ho a través d'una reforma de l'Estatut. "D'aquí no ens movem", ha sentenciat. Sagreras ha fet aquestes declaracions després de la reunió de la Junta de Portaveus d'aquest dijous, en resposta a les declaracions de la portaveu de Vox, Manuela Cañadas, que ha assegurat defensar "que a les Balears s'estudiï la llengua que sempre s'havia estudiat, i ens sembla una anomalia que s'estudiï en català", ha assegurat.

Tant el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, com el de Més per Menorca, Josep Castells, han estat crítics amb la iniciativa de Vox. "Si no fos per com de greu és, faria rialles", ha expressat l'ecosobiranista. Mentre que Castells ha rebutjat frontalment la iniciativa: "Només ens falta que es facin bromes amb la denominació de la llengua". Ambdós diputats han lamentat, a més, que durant la Junta el PP i Vox hagin impedit que prosperi una petició de compareixença de la consellera de Salut, Manuela García, per respondre a preguntes sobre "reiterats casos d'agressions lingüístiques", en paraules d'Apesteguia, que ha remarcat que "garantir els drets lingüístics és una obligació" del Govern. Al seu torn, Castells ha titllat aquests incidents com "massa fets aïllats que fan que els ciutadans, quan es dirigeixen a l'administració de salut en català, tenen el risc de rebre menyspreus".

stats