Part Forana 14/01/2015

Manacor limitarà a 1.700 persones el públic de les completes

Aprovat un pla de seguretat per fer front als problemes de massificació 

M. Bonnín
1 min
El cant congrega milers de persones a l'església dels Dolors. Foto: ARXIU

ManacorL'accés al cant de les completes de Sant Antoni a Manacor el proper divendres es restringirà a 1.700 persones. Això ha informat avui l'Ajuntament en la presentació d'un Pla d'autoprotecció aprovat per garantir la seguretat de la celebració, que es preveu massificada com els darrers anys. Aquest pla inclou el repartiment d'un full informatiu als assistents en què es marcaran les cinc sortides que s'habilitaran per evacuar l'església dels Dolors.

El batle, Antoni Pastor, ha recalcat que la intenció és "consolidar i assegurar la festa" i complir la llei. També s'habilitarà un aparell de so defora del temple perquè els que no hi puguin entrar escoltin el cant.

Paral·lelament, i per mitjà de Watsapp, ha començat a circular una convocatòria 'alternativa' a les 19.30 hores a la plaça de Sant Jaume per cantar els goigs en un espai diferent i esponjar així l'assistència a l'església.

Més de 20.000 persones

La coincidència de la festa en divendres i l'enorme popularitat que ha guanyat durant els darrers anys fa preveure una assistència molt superior a les 20.000 persones, segons ha informat avui l'Ajuntament.

Per controlar possibles problemes de seguretat, es desplegaran 24 efectius de la Policia Local, 24 de la Policia Nacional i 50 de Protecció Civil. També es vigilarà que els balcons dels pisos propers al Consistori no s'omplin amb més de 10-15 persones durant el ball de davant la Sala.

stats