Part Forana 18/02/2022

L'Estat diu que el trasllat dels bous de Costitx a Mallorca es farà d'acord amb els informes tècnics

En les darreres converses amb el Ministeri de Cultura, ha pesat la negativa de dur les escultures

ARA Balears
1 min
El Ministeri de Cultura no negociarà amb el Consell el retorn del Bous de Costitx

Com va explicar el batle de Costitx, Toni Salas, a una entrevista a l'ARA Balears aquesta setmana, el reclam per traslladar les obres conegudes com els bous de Costitx des del Museu Arqueològic Nacional de Madrid fins a Mallorca no ha cessat els darrers anys. En les darreres converses amb el Ministeri de Cultura, ha pesat la negativa del trasllat de les escultures per qüestions tècniques, informava el batle. Aquest divendres, el secretari general del Ministeri de Cultura i Esports, Víctor Francos, ha insistit que el canvi d'ubicació de les peces "es produirà o no d'acord amb els informes tècnics del Ministeri".

Així ho ha expressat Francos en declaracions als mitjans, després de mantenir una reunió amb el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, a Palma. El secretari general ha assegurat que des del Ministeri s'entén aquesta reclamació perquè "és legítima i tota comunitat autònoma té dret a reclamar el que consideri i en els termes que consideri".

Igualment, el secretari general ha insistit que es "remeten sempre a la mateixa resposta: es farà el que els tècnics del Ministeri determinin", informes imprescindibles per prendre una decisió d'aquestes característiques, segons ha dit.

stats