Salut
Part Forana 01/07/2022

Felanitx acusa Salut d'ignorar les seves necessitats d'infraestructures sanitàries

"Demostren una falta de responsabilitat política en un tema tan important com és la salut", ha denunciat el batle del municipi

ARA Balears
1 min
El centre de salut de Felanitx

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha emès un comunicat aquest divendres per denunciar que la Conselleria de Salut de les Illes Balears ignora les necessitats d'infraestructures sanitàries al municipi. Segons ha detallat el Consistori, en reiterades ocasions han demanat una reunió per tractar dos temes importants per Felanitx, la necessitat de l'obertura de la Unitat Bàsica de Salut de Portocolom i l'hospital municipal, i encara no han obtingut cap resposta.

En el comunicat han remarcat que desconeixen completament quina és la situació d'aquests dos projectes, quina és la seva viabilitat i si realment es duran a terme i quan serà. En aquest sentit, l'Ajuntament ha recordat que el mes de desembre de 2021 va cedir la planta baixa del Centre Cívic de Portocolom a l'IB-Salut per poder adaptar-lo i traslladar-hi la Unitat Bàsica de Salut del nucli, i encara no s'hi ha fet res. A més, ha remarcat que, actualment, el centre sanitari es troba a la Casa del Mar, devora la plaça Cas Corso, i té moltes deficiències.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha denunciat que "la falta de respecte ja no és cap a l'Ajuntament, és cap a tots els felanitxers, i demostren una falta de responsabilitat política en un tema tan important com és la salut". Per part seva, la regidora de Salut, Catalina Soler, ha apuntat que des de la Conselleria els van assegurar que "per Pasqua ja podrien traslladar-se d'un lloc a l'altre". "Som al mes de juliol i encara no s'han pronunciat. Des de l'Ajuntament continuam mantenint les instal·lacions i de l'IB-Salut no sabem res", ha sentenciat.

stats