Part Forana 05/02/2018

Joan Mesquida Pocoví, elegit batle del Dia del Puig a Montuïri

Se li reconeix la constant dedicació a la Banda de Música i l'Associació d'Amics dels Molins

Ara Balears
2 min
Joan Mesquida Pocoví ha estat una persona molt activa dins l'àmbit cultural del poble.

MontuïriJoan Mesquida Pocoví 'Serra' (Montuïri, 1946) serà el batle del Dia del Puig 2018 per acord del ple de l'Ajuntament. Mesquida presidirà aquest pancaritat de la tercera festa de Pasqua que, des de fa centenars d'anys, els montuïrers celebren al puig de Sant Miquel, situat vora la carretera de Manacor.

El Batle del Puig d'enguany ha estat músic, des que tenia 13 anys fins fa poc, de la Banda de Música de Montuïri, de la qual va arribar a ser president. També s'ha implicat en la restauració i recuperació dels molins des de l'Associació d'Amics del Molins. De fet, el batle del Dia del Puig d'enguany és el propietari del restaurat molí de Can Nofre, un molí que forma part de la Ruta dels Molins de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània.

Joan Mesquida també ha col·laborat amb la Cooperativa Agrícola de Montuïri, amb la Cambra Agrària, o l'Agenda Local21, entre d'altres, i ha demostrat ser una persona molt dinàmica que ha col·laborat amb moltes entitats locals.

Tradició

La figura del batle del Dia del Puig prové dels antics obrers encarregats del manteniment del puig de Sant Miquel i de l'oratori de la Mare de Déu de la Bona Pau quan aquests eren, antigament, propietat municipal. També era l'encarregat d'organitzar el pancaritat de la tercera festa de Pasqua, conegut popularment com el Dia del Puig.

Actualment, el batle del Dia del Puig és una distinció honorífica que atorga l'Ajuntament de Montuïri per reconèixer una persona que ha destacat en àmbits com la cultura, l'esport o l'acció social al municipi. El Dia del Puig al matí rep la vara de batle i presideix actes principals de la festa com ara la pujada al puig de Sant Miquel, la missa a l'oratori o el ball de bot.

stats