Part Forana 29/09/2016

Inca s'apunta al pla de rehabilitació d'habitatge lliure per a ús social

L'Ajuntament cedeix dos edificis municipals al programa

Ara Balears
2 min
Osses, el batle Moreno, i Garcias, davant una de les cases municipals que serà rehabilitada.

IncaEl batle d'Inca, Virgilio Moreno; la gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), Maria Antonia Garcias; i la regidora de Serveis Socials, María del Carmen Oses, han presentat el Programa de rehabilitació d'habitatge lliure per destinar-lo a lloguer social. "Estam molt satisfets perquè a Inca tenim un dèficit evident; des de l'Ajuntament posarem, a aquest programa, dues cases municipals amb l'objectiu d'augmentar els recursos dels quals disposam als serveis socials municipals", ha dit Moreno.

Com a contraprestació per la cessió de l'ús, gestió i administració de l'habitatge, i passats dos mesos des de l'acceptació de l'habitatge i la seva incorporació al programa, els propietaris en tindran garantit el manteniment, la reparació dels desperfectes, i obtindran el pagament d'un cànon o renda mensual.

L'objectiu del programa és promoure la rehabilitació, captació, mobilització i cessió d'ús, gestió i administració a l'Ibavi d'habitatge privat buit per destinar-lo a lloguer social per un termini de 9 anys, per possibilitar l'atenció a les necessitats de col·lectius vulnerables i incentivar l'entrada al mercat de lloguer d'habitatges buits o habitualment desocupats per destinar-los a domicili habitual i permanent dels arrendataris.

"L'Ibavi en durà a terme la rehabilitació i en millorarà les condicions d'habitabilitat, accessibilitat i eficiència energètica per destinar-lo a lloguer social", ha explicat Garcias. L'Ibavi gestiona tot el procés de tramitació administrativa de permisos, llicències, redacció de projecte, concurs per a la selecció d'empresa constructora, execució de les obres i final d'obra; i durà a terme el condicionament o la rehabilitació de l'habitatge per millorar-ne, en la mesura que sigui possible, les condicions d'habitabilitat, accessibilitat i eficiència energètica, amb la garantia, almenys, de la millora d'una lletra en la qualificació energètica, la qual es reflectirà en l'expedició de la qualificació corresponent.

A més, el propietari tindrà garantit el manteniment i la reparació dels desperfectes, i obtindrà el pagament d'una renda mensual.

stats