Part Forana 30/06/2020

Inca acaba la nova deixalleria

En la darrera fase d'equipament, s'ha habilitat un magatzem de residus perillosos

Ara Balears
2 min
Un moment de la visita institucional a la nova deixalleria.

IncaUn pla d'acció entre l'Ajuntament d'Inca i la Conselleria de Medi Ambient i Territori, amb una ajuda de 40.000 euros del Govern, ha servit per pavimentar la superfície de la deixalleria, construir un magatzem de residus perillosos i habilitar l'oficina de recepció de la deixalleria, cosa que completa el projecte.

Les instal·lacions estan situades a la carretera de Llubí, en una parcel·la de 1.945 m2, dissenyada en dos nivells totalment formigonats, comunicats mitjançant rampes d’accés per als vehicles. Els usuaris hi trobaran, a la plataforma inferior, els contenidors de gran capacitat, i les compactadores.

Autoabastiment energètic

L’oficina de recepció, al mateix nivell, disposa de plaques fotovoltaiques per autoabastir-se. També hi ha un magatzem cobert, tancat i compartimentat per a residus perillosos, que també inclou espais per a la preparació i la reutilització d’aquest tipus de residus i per emmagatzemar pneumàtics.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, juntament amb altres membres del consistori municipal, han visitat les noves instal·lacions.

Aquest projecte, desenvolupat durant els anys 2018 i 2019, va suposar una inversió de 400.000 euros, 40.000 dels quals varen provenir de les subvencions que atorga la Conselleria per a la prevenció, la reducció i la gestió de residus a les Illes Balears. "Compartim amb la Conselleria la visió i els valors del reciclatge i de la consciència ecològica", ha remarcat Moreno.

Llei de residus

Per la seva banda, Mir ha volgut agrair l’empenta de l’Ajuntament d’Inca per adaptar-se a la Llei de residus i "assolir unes instal·lacions modernes i eficients, que no només s’adapten a les necessitats en la gestió de residus, sinó també a les d’un funcionament més intel·ligent i sostenible".

"Aquesta deixalleria està donant una solució efectiva i contribueix a facilitar el civisme i la consciència ecològica. També ha permès avançar en la lluita per erradicar els abocadors il·legals", explica la regidora de Serveis, Maria del Carmen Oses.

stats