Publicitat
Publicitat

La família gegantera de Llucmajor creix amb dues figures noves

L'artesà Joan Gabriel Huguet ha creat el caparrot Mateu de Can Miraprim i el gegantó Biel de Cas Pastoret

Durant l’actual edició de Fires de Llucmajor, la colla gegantera del municipi ha vist créixer la família amb dos membres nous. Es tracta del caparrot Mateu de Can Miraprim i del gegantó Biel de Cas Pastoret, que fa 2,5 m i pesa 16 kg. Aquestes dues figures han estat creades per l’artesà Joan Gabriel Huguet, segons explica el cap de la colla, Joan Sastre, i han estat presentades durant la trobada de gegants de les fires. La plantada tingué lloc diumenge passat al passeig de Jaume III. A més de la reunió de figures, també arribades d’altres pobles, Geganters de Llucmajor varen reconèixer la tasca de tres persones molt lligades al món cultural del municipi: els dos balladors, Tomeu Bergas i Pedro Antich, i Joan Ferrer, un col·laborador de la colla com a coreògraf de ball dels gegants.

Amb les dues noves incorporacions, l’esplet de figures queda format per set caparrots (dos massers, dos negrets, dos dimonions i en Mateu de Can Prim) i set gegantons (Barba-rossa, l’Amo de So n’Amoixa, en Pere Taleca, la bruixa Taver, Na Joanota, la Fada Morgana i en Biel de Cas Pastoret). Tota aquesta guarda de personatges acompanyen els dos gegants il·lustres: Na Càndida i en Miquel.

Segons Joan Sastre, amb el nou gegantó, la colla gegantera té una oportunitat “de crear un planter” de geganters amb vista a participar a altres trobades arreu de Mallorca, ja que algunes figures pesen massa per als nins que hi volen participar.

Unes fires amb 17 exposicions

D’altra banda, l’edició de fires presenta un elevat nombre de mostres artístiques organitzades tant en espais públics com en privats. En total s’ofereixen 17 exposicions, entre les quals destaca Maria del Mar als ulls de Toni Catany, que és al Claustre de Sant Bonaventura i estarà oberta fins al 29 de gener.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF