Part Forana 16/02/2022

Les entitats juvenils recuperen la tradició: podran acampar a la serra de Tramuntana

El Govern i el Consell estableixen un protocol perquè puguin pernoctar dins el paratge

ARA Balears
2 min
Membres que han signat el protocol perquè les entitats juvenils tenguin permís a pernoctar a la Serra de Tramuntana

El Govern i el Consell de Mallorca han presentat aquest dimecres el protocol que facilitarà a les entitats juvenils de lleure sol·licitar autoritzacions per pernoctar dins el Paratge Natural de la Serra de Tramuntana. D'aquesta manera, es recupera la tradició de les acampades, una de les activitats principals d'escoltes i esplais.

Així, a través d’una sol·licitud, aquelles entitats registrades al cens d’entitats juvenils i que disposin d'un projecte educatiu basat en el lleure podran demanar fer activitats com l’acampada o el bivac al paratge, d’acord amb les àrees que es zonificaran. 

El conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament local, Jaume Alzamora, ha remarcat que aquest protocol "permetrà que la base associativa juvenil de Mallorca pugui continuar fent l’activitat que desenvolupa des de fa 60 anys; una activitat que suposa un benefici per a milers d’infants i joves de Mallorca i, per descomptat, un benefici per a la societat i les finques que els acullen".

Perquè les entitats juvenils puguin fer aquest tipus d’activitats, la sol·licitud s’haurà de fer amb un mínim d’un mes d’antelació i l'estada no podrà ser superior a dues nits. Si és a una propietat privada, s’haurà de tenir el permís de la propietat i un document que ho certifiqui. Perquè aquestes activitats estiguin identificades, el grup haurà de tenir un cartell en un lloc visible. 

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat que "aquesta mesura consensuada entre administracions i entitats és una passa més per garantir, per una banda, el dret d’accés al medi natural dels més petits i, per l’altra, que aquest accés s’acompanyi de l’educació ambiental, una eina clau per crear consciència sobre la importància de preservar els nostres ecosistemes". 

A la presentació, que s’ha fet a la Finca Pública de Son Moragues a Valldemossa, hi han assistit representants d’algunes de les entitats que es podran beneficiar d’aquest protocol: Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM), Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans – Pere Tarrès (MCECC), Organització Juvenil Espanyola (OJE), Escoltes i Guies de Mallorca (EM) i ASDE-Scouts. 

stats