Llengua
Part Forana 23/08/2022

'Donar creu' i 'escometre': mots protagonistes del quart rap de l'Escola Municipal de Mallorquí

L'organisme autònom, juntament amb el raper Rafel Sastre Swing, promou paraules balears en desús a través de temes cantats per infants de 10 a 14 anys

1 min
El raper de la música de Rafel Swing.

PalmaL'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor continua promovent mots balears en desús a través de raps cantats per infants de 10 a 14 anys que participen en el taller de rap en català impartit per Rafel Sastre Swing. Els mots són els dotze que recull el calendari d'aquesta escola i els joves són els que componen i canten les cançons. En aquest quart vídeo, les paraules protagonistes són 'donar creu' i 'escometre'.

El quart rap que canten els alumnes de l'Escola Municipal de Mallorquí.

En aquest rap, els infants que canten el rap són Cèlia Estelrich Acuñas i M. Montserrat Martínez Galmés, ambdós d'onze anys. Pel que fa a cançons anteriors, Miquel Morey Perelló, també d’onze anys, va escriure i interpretar la lletra del rap amb les paraules 'deixondir' i 'tenir seny'. 'Bàmbol' i 'culejar' van ser els mots elegits per a la segona versió, que va venir de la mà de dues alumnes de deu anys. Quant al rap pioner, les paraules van ser 'acopar-li' i 'adesiara'.

El tercer rap dels alumnes de l'Escola Municipal de Mallorquí.

Els objectius d'aquest projecte de l'Escola Municipal de Mallorquí són conscienciar que qualsevol manifestació artística i creativa es pot fer en català i també recordar que les paraules no moren si els donam un ús. Com que el català no sol ser la llengua a través de la qual els joves reben les influències musicals i artístiques a través dels mitjans de comunicació o de les xarxes socials, aquestes manifestacions pretenen evitar el retrocés d'aquesta llengua en l'àmbit informal.

stats