Vídeos 30/04/2022

Així sona el rap a favor del català creat per dues nines de Manacor

La cançó utilitza paraules en desús com 'bàmbol' i 'culejar'

ARA Balears

Marina Santandreu Rosselló i Llucia Rigo Gutiérrez, de 10 anys, han creat i interpretat un rap a favor del català amb les paraules bàmbol i culejar, que corresponen al calendari que enguany l'Escola Municipal de Mallorquí ha dedicat a paraules en desús.

En concret, la cançó és el segon dels sis vídeos de rap creats pels infants que participaren en el taller de rap en català que va fer la tardor passada l'entitat manacorina.

L'objectiu d'aquest projecte és doble: d'una banda, conscienciar que qualsevol manifestació artística i creativa es pot fer en català, ja que sovint les influències musicals i artístiques arriben en una altra llengua als infants i adolescents a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials. D'altra banda, recordar que les paraules no moren per si mateixes, sinó que la seva vida depèn de l’ús que nosaltres en facem.

Rap per a adults

Després de l’èxit dels tallers de rap en català per a infants, l’oferta de l’Escola Municipal de Mallorquí es completa amb els cursos adreçats a persones adultes. Aquesta iniciativa té com a finalitat treballar la creació literària, l'expressió oral i la comunicació en català per mitjà d'un gènere musical concret: el rap. Els alumnes faran servir ritme i poesia per fomentar la reflexió i l'oralitat en la nostra llengua.

De la mà del raper Rafel Sastre Swing i al llarg de 10 hores, els assistents al taller aprenen nocions bàsiques de la cultura hip hop, tècniques i recursos de composició lírica del rap, aprendran a escriure cançons de rap i a adequar la composició a l'instrumental.

stats