Part Forana 04/03/2022

L'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor promou sis raps en català per fer reviscolar les paraules en desús

S'han escollit 12 mots propis de les Balears que es van perdent

ARA Balears
1 min
Ferran Gonzàlez i Rafel Sastre Swing

ManacorL'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor promou sis raps creats a partir de mots que recull el calendari que enguany l'Escola ha dedicat a paraules en desús, segons informa l'Ajuntament de Manacor en una nota. S'han escollit 12 mots propis de les Balears que es van perdent, i en el vídeo de presentació s'han recordat els vocables 'acopar-li' (d''anar-se'n') o 'adesiara' (adverbi, 'de tant en tant').

Han col·laborat en aquest projecte els infants de 10 a 14 anys que participaren en el taller de rap en català que es va fer la tardor passada. Són ells els que componen les cançons i canten de la mà del raper Rafel Sastre Swing.

L'objectiu d'aquest projecte és conscienciar que qualsevol manifestació artística i creativa es pot fer en català. "Es tracta d'una bona manera de demostrar que les paraules tenen vida i som les persones les que les podem fer renéixer", ha assegurat la directora de l'Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló. Per la seva banda, el delegat de Política lingüística, Sebastià Llodrà, ha recordat el retrocés que pateix el català en l'àmbit informal, i ha afirmat que amb aquest projecte "obligam el català a sortir de la seva zona de confort, però també el rap amb l'adquisició de vocabulari nou, el que ens fa créixer i tornar més grans".

Swing ha recalcat que fer un rap amb aquestes paraules tan poc habituals "era un repte". Per la seva banda, l'alumne del curs de rap Ferran González Pibernat ha explicat que ha estat una experiència "molt satisfactòria" i que li ha servit per "conèixer la importància d'aquestes paraules i poder-les fer reviure".

stats