Part Forana 11/10/2019

El Consell garanteix l'execució de la ronda d'Inca aquesta legislatura

El municipi ha de rebre inversions viàries per valor de sis milions d'euros

Ara Balears
1 min
Membres del govern municipal i del Consell revisen el projecte de la Ronda.

IncaEl batle d’Inca, Virgilio Moreno, s’ha reunit aquest divendres amb el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i el seu equip per revisar i definir les pròximes accions que es desenvoluparan al municipi en matèria de mobilitat. Aquesta trobada ha servit per ratificar tots els projectes que es varen aprovar durant la legislatura passada, per valor d’uns 6 milions d’euros. Entre aquests, l'execució de la ronda nord queda garantida durant la legislatura actual, ha assenyalat Moreno.

"És necessari que aquest projecte es posi en marxa tan aviat com es pugui i es finalitzi durant aquesta legislatura. Actualment s’estan tramitant els informes mediambientals i després ja es duran a terme les licitacions del projecte”, hi ha insistit Moreno. En aquest sentit, Iván Sevillano ha afegit que "la ronda nord és un projecte prioritari per al Consell de Mallorca i molt urgent".

Carretera de Sineu

Durant la reunió, s’han tractat també altres qüestions, com per exemple els projectes de reforçament de la carretera de Sineu. "Es milloraran dues de les interseccions instal·lant rotondes, que a afectes de seguretat i mobilitat funcionen bastant millor, i s’inclouran eixos cívics per tal que els ciutadans puguin fer-ne ús", ha explicat el conseller Sevillano. Per part seva, Moreno ha afegit que "aquest eix cívic donarà continuïtat a la trama urbana i permetrà anar a peu a l’hospital".

Finalment, s’han plantejat projectes de mobilitat sostenible. La Conselleria de Mobilitat i Infraestructures estudiarà la possibilitat d’instal·lar pàrquings dissuasius al municipi, que haurien d’estar interconnectats amb el transport públic.

stats