Part Forana 13/03/2019

La concentració de Son Servera contra Vox reuneix només 60 persones

El batle llegeix un comunicat de rebuig signat per totes les forces polítiques

M. Barceló
1 min
Membres del consistori s'han posat al davant de la concentració.

Son ServeraConvocats de manera unànime per totes les forces polítiques de l’Ajuntament, unes 60 persones s’han concentrat aquest dimecres vespre davant l'Ajuntament de Son Servera per tal de protestar contra Vox, la formació emergent d’ultradreta que, entre d’altres posicionaments extremistes, du a terme una política de crítica i assetjament al moviment feminista.

El batle, Antoni Servera, ha llegit el comunicat que aprovà l'Ajuntament aquest dilluns, en el qual es fa palès un rebuig total a l'actuació de Vox. Uns manifestants han duit una pancarta en què es recordava que el 8-M fou un dia històric en què "la gent va sortir al carrer per demanar igualtat real".

El passat 8 de març, Dia internacional de les dones, a través dels seus portals mediàtics Vox es va fer ressò d’una suposada agressió de feministes de Son Servera a altres al·lotes, denúncia que, en saber-se que era mentida, va desencadenar una reacció de rebuig general a les xarxes socials.

La notícia falsa afecta greument el bon nom del municipi, que viu del turisme. Aquest dilluns, l’Ajuntament ja va condemnar l’actuació de Vox. A la concentració, secundada per PSOE, Independents, PP, MÉS i On-Son Servera i que ha tingut un escàs seguiment, s’ha llegit un manifest en què es critica la banalització que fan alguns partits a l’hora de tractar un dels problemes més greus de la democràcia, com és la violència masclista.

Alguns de concentrats han dit que hi eren presents per mostrar rebuig a la nova manera de fer política que ha importat Vox a l’estat espanyol, perquè consideren que "altera la convivència" democràtica.

stats