Turisme
Part Forana 02/09/2022

El PSIB insisteix en la necessitat "d'allargar la temporada"

El batle de Calvià i portaveu del partit, Alfonso Rodríguez, demana un debat sobre la saturació turística, més enllà de les "realitats puntuals de juliol i agost"

ARA Balears
1 min
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, fent el discurs en l'acte commemoratiu del 793 aniversari del desembarcament.

PalmaEl batle de Calvià i portaveu del PSIB, Alfonso Rodríguez, ha remarcat la necessitat d'"allargar la temporada a les Illes" i, quant al debat sobre la saturació turística, ha reclamat que es consideri des d'un punt de vista global, més enllà de "les realitats puntuals de juliol i agost". Rodríguez ha fet aquestes declaracions durant l'acte de commemoració del 793è aniversari del desembarcament del rei En Jaume. Rodríguez també ha defensat que els indicadors de l'èxit turístic "s'han de basar en la capacitat de distribuir l'activitat econòmica i la riquesa", amb "la quantitat i qualitat de l'ocupació" com un dels factors a considerar.

"No podem continuar valorant les temporades turístiques només pels milions de turistes i d'estades a l'any, ni pensar que aquests indicadors hagin de créixer any rere any; hem de canviar la mirada", ha defensat. El primer edil també ha remarcat que "l'objectiu no és el nombre, sinó el que ens aporti", i que s'han de respectar més "l'entorn i els recursos naturals".

D'aquesta manera, el batle ha instat a crear un turisme jove i "d'oci controlat, compatible amb el familiar, de parelles o adult". Pel que fa a l'habitatge, Rodríguez ha reclamat que es posin "límits al creixement desmesurat dels preus de lloguer en zones amb tensió", com és el cas de Calvià. També ha pronosticat "un hivern complicat" a causa de la guerra a Ucraïna per l'augment dels preus i ha assegurat que des de l'administració municipal s'incorporaran "recursos que ajudin a transitar enguany als qui més ho necessiten".

stats