Els caçadors de Santanyí se sumen a la campanya contra la processionària

Hi participen amb una batuda amb trets d'escopeta a les bosses d'eruga

Durant aquest primer cap de setmana de febrer, els caçadors de Santanyí han fet una batuda pels diferents nuclis del municipi que tenen pins als vials i espais públics. L'objectiu era obrir les bosses de l’eruga processionària amb trets d'escopeta, abans que en surtin els insectes a la primavera i afectin les persones.

Per evitar problemes amb la processionària a l’inici de la primavera, l’Ajuntament de Santanyí aplica un innovador sistema de tractament dels pins, que consisteix a injectar líquid biocida a la soca dels arbres. Aquest tractament es fa als pins que es troben en espais públics, parcs i escoles, però la Regidoria de Medi Ambient també ha demanat la col·laboració de l’Associació de Caçadors de Santanyí per complementar l’acció contra la processionària.

El regidor de Medi Ambient, Salvador Ferrer, ha agraït la feina dels caçadors i ha recordat que la seva tasca durant aquest cap de setmana es complementa amb el tractament d’endoteràpia que s'aplica cada temporada des del 2016.

Segons Ferrer, "gairebé el 100% dels pins que varen rebre el tractament no tenen cap bossa de processionària, només als que no l’han rebut o als que es troben en zones privades n'hi ha alguna". Per això valora que la feina dels caçadors es faci ara, "per evitar problemes quan arribi la primavera".