Part Forana 05/07/2016

Biel Mas, d'El Pi, obre una nova etapa a Maria de la Salut en assumir-ne la batlia

Els seus socis, PSOE i MÉS, mantenen ferm el compromís de desencallar la gestió municipal i el PP s'ofereix a col·laborar-hi

Miquel Barceló
2 min
Biel Mas (dreta) reb la vara de batle de mans d'un regidor del PP i davant la mirada del secretari.

Maria de la SalutBiel Mas, d’El Pi, és el nou batle de Maria de la Salut, després de la seva elecció aquest dilluns a vespre amb els vots del seu grup (2), els dos del PSOE (2) i els de Més (2) i l’abstenció del PP (4). L’anterior batle, Antoni Mulet (PP), no ha assistit al nomenament del seu successor "per motius familiars", segons s’ha informat des del propi PP.

"Escoltar a tothom" i "estar a la disposició de tots els veïns" han estat els dos gran compromisos del nou batle, que ha rebut la felicitació dels seus socis de govern i també del PP, que a través de Jaume Ferriol ha expressat la voluntat de seguir fent feina pel poble, des de l’oposició. Guillem Jordà (MÉS) ha reclamat al nombrós públic assistent una ferma "participació" en la nova etapa que s’obre al municipi, que necessitarà, ha dit, "de molta gent" fent feina. També el portaveu socialista ha felicitat a Mas pel canvi polític que encapçala, amb 18 mesos per endavant a la batlia i quasi altres 18 per al cap de llista de MÉS, Guillem Jordà.

El passat 21 de juny tots els partits de l’oposició acordaren presentar una moció del censura al batle del PP, Antoni Mulet, que vuit dies després presentà la dimissió per no haver de passar el tràngol de sortir del grup de govern així com ell hi arribà per primer cop el 2005: amb una moció de censura.

En la seva primer intervenció, Mas s’ha compromès a treballar pels veïns de Maria de la Salut i a formar part d’un grup de govern que haurà de desencallar alguns temes importants per al futur del municipi.

El plenari extraordinari ha tingut lloc a la sala gran de l’Escola d’Abaix, antiga escola de nines, i una vegada haver justificat la urgència de la sessió, el regidor Jaume Ferriol Perelló ha pres possessió del càrrec de regidor pel grup Més. D’aquesta manera, l’oposició ha passat a comptar amb major nombre de concejals que el principal grup municipal, el PP (5), i ha pogut dur endavant el relleu polític.

La sala de l'Escola d'Abaix s'ha omplit per presenciar el traspas de poder.

Entre el públic assistent s’han deixat veure dirigents dels partits amb representació municipal, Josep Melià (El Pi) amb el secretari del partit, Antoni Amengual, Joan Font (Més), Mercedes Garrido (PSOE), i d'altres. Totes les intervencions han estat molt aplaudides i cap discurs han aparegut retrets. Es més, el nou batle ha agraït la feina del PP durant els seus anys al capdavant de l’Ajuntament.

El PP deixa el govern municipal després d’onze anys, front la nova coalició (El Pi, PSOE i Més), que amb dos regidors cadascun passen a fer-se càrrec de l’herència deixada pels conservadors, amb no pocs reptes. El major serà el de dotar el municipi d’una nova normativa urbanística, a través d’unes normes subsidiàries (NS), adaptades a les noves directrius d’ordenació territorial dictades des del Consell en els darrers anys, i també aprovar un pressupost per enguany, cosa que no ha estat possible per manca d'una majoria suficient.

stats