Part Forana 23/01/2019

Artà constitueix la seva Mesa local de Prevenció de la Violència Masclista

S'ha fet aquest matí amb la participació de diverses administracions i cossos de seguretat

Ara Balears
2 min
Imatge de la reunió de constitució de la Mesa.

ArtàAquest dimecres dematí ha quedat constituïda la Mesa local de Coordinació i Prevenció contra la Violència Masclista d’Artà, un instrument que agrupa en un mateix escenari de feina les diferents entitats, organismes i professionals que treballen en l’àmbit de la detecció, la prevenció, l'atenció i el tractament de les situacions de violència de gènere al municipi.

El principal objectiu de la mesa és promoure la coordinació de tots els agents implicats en la lluita contra aquesta xacra per aconseguir, entre altres coses, una millora en la detecció precoç de casos, una millora en la protecció de les víctimes d’alt risc o una atenció i una resposta àgil des de la proximitat a les víctimes de violència.

A l’acte de constitució, que s’ha duit a terme a les voltes de Na Batlessa, hi han assistit representats d'institucions i entitats com la Delegació del govern, l’Institut Balear de la Dona, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l’Ajuntament d’Artà, així com professionals més específics de l’àmbit docent i de serveis socials del municipi, o la Creu Roja, entre d’altres.

Donar resposta

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament, Aina Comas, ha dit que avui és un dia molt important per a Artà, "perquè aquesta Mesa ens permetrà als diferents agents que tractam i atenem casos de violència masclista al municipi asseure’ns en una mateixa taula, posar en comú els casos i donar una resposta integral a cadascun d’ells".

La directora de l’Institut Balears de la Dona, Rosa Cursach, per la seva banda, ha dit que "les taules de coordinació són xarxes de protecció en què totes les administracions es comprometen a erradicar les violències masclistes i, alhora, es fa públic a la ciutadania que no es pensa tolerar la discriminació de les dones".

Agenda

La mesa s’ha de convocar de manera ordinària dues vegades cada any, amb una periodicitat semestral, o de manera extraordinària quan es consideri necessari. Ara la mesa ha d’elaborar un pla d’acció anual i ha d’establir i donar a conèixer les línies de treball de cada àmbit representat. Després, haurà de posar en comú i analitzar les dades sobre violència de gènere del municipi en cada àmbit i determinar els criteris per a la detecció precoç de casos de violència de gènere en cadascun dels àmbits representats. També ha d'elaborar un protocol d’actuació, establir el mètode per analitzar els casos i fer-ne un seguiment, impulsar accions formatives per a professionals i actuacions formatives o de sensibilització per a la ciutadania i col·lectius específics i analitzar possibles situacions de descoordinació entre els diferents àmbits i intentar minimitzar-les o evitar-les.

stats