Part Forana 21/03/2022

ARCA demana control arqueològic a una zona del port de Sóller que podria tenir restes romanes i del segle XVI

Hi podria haver evidències d'un fossar i d'un port

ARA Balears
1 min
Façana Ajuntament de Sóller.

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) demana al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Sóller que es faci un control arqueològic a una zona del port de Sóller on hi podria haver restes del segle XVI i romanes. Es tracta del solar situat entre els carrers de la Marina i de Jaume Torrens, on es preveu fer un projecte urbanístic, segons informa l'associació en una nota.

Segons apunten persones especialistes en la matèria i la fitxa d'ampliació del catàleg de l'Ajuntament de Sóller, en aquest indret hi podria haver evidències d'un fossar del segle XVI i restes romanes d'un port d'aquella època. Per això, ARCA demana tant a la institució insular com al Consistori solleric que facin un treball d'inspecció urgent per evitar que el treball de les obres provoqui la pèrdua d'aquests béns arqueològics. Així mateix, sol·licita que es revisi la llicència concedida, a causa de la fragilitat dels terrenys on es vol construir.

Per altra banda, ARCA recorda a l'Ajuntament de Sóller que actualitzi i ampliï el Catàleg de Patrimoni, ja que hi ha molts de béns culturals que no presenten cap tipus de protecció. "La riquesa històrica i cultural de Sóller s'ha de posar en valor i l'eina més útil per a la seva protecció és aquest catàleg", exposa l'associació.

stats