Societat 24/04/2024

Manacor activa la grua municipal dos anys i mig després de comprar-la

El servei presentat aquest dimecres mantindrà un reforç privat amb previsió d’incorporar nous conductors

Sebastià Vanrell
2 min
El nou servei municipal de grua ja està en funcionament a tot el municipi de Manacor.

ManacorEl nou servei municipal de grua ja està en funcionament a tot el municipi de Manacor. Aquest dilluns va prendre possessió el primer conductor, qui ja ha començat a fer les primeres tasques. La previsió és incorporar-ne un altre a partir del proper dia 6 de maig. Fa gairebé dos anys i mig que l’Ajuntament va comprar la grua, aturada des d’aleshores per distints problemes administratius. Un servei que fins ara el Consistori tenia conveniat amb una empresa privada i que cada any fregava els 60.000 o 70.000 euros.

La grua municipal operarà de les 7 a les 21 h, de dilluns a divendres. Això, però, no farà que es continuï disposant d'un servei extern per cobrir accions extraordinàries. L’Ajuntament ha especificat que els ciutadans podran sol·licitar el servei telefonant a la Policia Local al 971550063. L'Ajuntament de Manacor preveu augmentar progressivament aquest servei, fins a un màxim de quatre conductors.

El batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Policia Local, Mateu Marcé, i membres de la Unitat de Trànsit de la Policia Local, liderada pel subinspector Pere Taberner, a més del nou conductor, han presentat el nou vehicle aquest dimecres dematí al parc municipal, seu també de la comissaria de la Policia.

Actualment hi ha 65 cotxes i 14 motos i ciclomotors a les dependències del dipòsit municipal devora l’ecoparc de Manacor pendents de retirar, 16 vehicles a la via pública a la ciutat i Son Macià amb expedient d'abandonament, i 8 més en les mateixes circumstàncies a la zona costanera.

Segons explica el Consistori, entre les tasques que durà a terme aquest nou servei municipal es troben la reorganització del Dipòsit Municipal de Vehicles, suport en tasques de senyalització viària i retirada de cotxes o furgonetes. Mateu Marcé ha assenyalat que el nou servei municipal de grua “suposarà reduir el temps d'espera dels ciutadans, a més d'una major agilitat per poder fer determinades tasques, com ara la retirada de vehicles abandonats a la via pública que tinguin un expedient d'abandonament obert.

Per la seva banda, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat el compromís de l'equip de govern per posar en marxa aquest nou servei, que permetrà proporcionar una millor qualitat.

Si fins al 2022 retirar un vehicle amb la grua privada dels carrers del municipi costava 70 euros cada vegada, ara la tarifa vigent és de 100 euros, amb variacions de preu si el servei és nocturn o si es tracta de cotxes o furgonetes de grans dimensions.

stats