ACCESSIBILITAT
Part Forana 14/10/2017

Alcúdia i Son Servera, per un turisme sense barreres

Un mapa en ‘braille’ per a visitants cecs, entre les novetats

Miquel Barceló
2 min
Alcúdia i Son Servera, per un turisme sense barreres

PalmaSi el sol surt per a tothom, gaudir-ne, del sol i també de la platja, també ha d’estar dins les possibilitats de qualsevol persona. Aquest és el missatge que donen dos municipis que viuen del turisme de cap a cap d’any: Alcúdia i Son Servera.

Alcúdia té en marxa, des del gener d’enguany, el prograna Alcúdia per a tots, amb sis línies d’actuació i amb un pressupost de 50.000 euros per fer de l’accessibilitat una qüestió de normalitat. Ara, l’Ajuntament acaba d’editar el primer mapa del municipi en braille per a visitants cecs. El regidor de Turisme, Joan Gaspar Vallori, recorda que el mapa d’Alcúdia en braille forma part del projecte Alcúdia per a tots, que pretén fer del municipi una destinació turística accessible per a qualsevol persona amb discapacitat.

D’altra banda, Son Servera, i en especial Cala Bona, ha estat present a Rehacare, la principal fira alemanya sobre accessibilitat, celebrada a Düsseldorf, amb el suport de la fundació Handisport. Aquesta acció s’emmarca dins la línia estratègica del Consistori per diversificar les destinacions turístiques serverines i fomentar l’accessibilitat.

El principal producte que s’ha promocionat és la platja adaptada de Cala Bona, així com les activitats que la fundació Handisport hi du a terme. Aquesta platja és totalment accessible, sense barreres arquitectòniques i amb infraestructures, serveis i personal acreditat per oferir servei a les persones amb discapacitat. A més, disposa de la primera certificació AENOR d’Accessibilitat Universal, d’acord amb la norma UNE 170001.

La col·laboració entre Handisport i l’Ajuntament de Son Servera no és nova. Des de fa temps, hi ha un acord per organitzar activitats de foment de la platja adaptada de Cala Bona. La fundació treballa en la promoció de l’esport entre la població amb alguna discapacitat i col·labora amb l’Agència de Turisme de Balears (ATB) en el programa de turisme accessible Illes Balears per a Tothom.

stats