Part Forana 24/07/2019

Alcúdia habilita un nou punt a la platja per a les persones amb discapacitats

El municipi, amb el projecte 'Alcúdia per a tots', és pioner en l'accessibilitat als serveis públics

Ara Balears
2 min
Un moment de les proves del sistema d'accessibilitat.

AlcúdiaEn el marc del projecte municipal 'Alcúdia per a tots', aquest dimecres s'ha presentat el nou punt que s’ha habilitat amb tots els serveis de la platja accessibles per a persones amb discapacitats i que està situat a l’altura del carrer de Saturn.

A aquest itinerari d’accessibilitat hi han assistit la batlessa, Bàrbara Rebassa, el tinent de batle i responsable de platges, Domingo Bonnín, i per part de l’ONCE hi eren presents la presidenta, Mari Carmen Soler, i el vicepresident del consell territorial, Antoni Sorà.

Per tal de comprovar l’accessibilitat, hi han participat una persona amb ceguesa i visibilitat reduïda i una altra amb discapacitat física. Tots ells han recorregut aquest itinerari a la platja per tal de poder gaudir de les aigües de bany i dels serveis, tots accessibles seguint la normativa europea.

Mari Carmen Soler, com a presidenta de la ONCE i com a persona cega, ha valorat positivament l’itinerari i ha reconegut la bona tasca de l’Ajuntament d’Alcúdia, recordant que des de la seva entitat es va reconèixer l’esforç de l’Ajuntament d’Alcúdia amb el premis solidaris.

Millores pendents

D'altra banda, Soler ha insistit que el circuit està en bones condicions, però potser encara té algunes mancances, com per exemple una zona acotada dins l’aigua, un sistema telefònic per connectar amb l’equip de socorristes en cas de necessitat o també afegir el sistema QR als cartells informatius.

Robert Muñoz, discapacitat físic que es mou amb cadira de rodes, ha fet l’itinerari des dels aparcaments, la passarel·la, els banys, les dutxes i les grues. Ha dit que és una zona de platja espectacular per als discapacitats, on poden venir a gaudir tranquil·lament dels dies de platja.

Domingo Bonnín, responsable del Departament de Platges ha posat l'èmfasi en totes les adaptacions per als minusvàlids. També ha dit que les millores a la platja estan ara en una primera fase i que queda una segona fase que es durà a terme l’any vinent.

La batlessa ha remarcat que el projecte 'Alcúdia per a tots' no només inclourà la platja, sinó també altres zones on tothom pugui accedir amb facilitat, com Pol·lèntia o l’Ajuntament, entre d'altres.

stats