VIOLÈNCIA MASCLISTA

19 anys de presó per a l'home que va matar la seva dona a Son Bauló

La mort "no va ser accidental ni imprudent", sinó que "va haver de ser necessàriament intencionada, cercada i assegurada", afirma la jutgessa

L'Audiència de Palma ha condemnat a 19 anys de presó Dimitry O. per l'assassinat de la seva dona, comès al març de 2014 a la platja de Son Bauló, al municipi mallorquí de Santa Margalida, Mallorca. 

Després que un jurat popular declaràs l'acusat culpable de l'assassinat el passat 1 de juliol per unanimitat, la presidenta del tribunal, la magistrada Mónica de la Serna, ha dictat la sentència que el condemna a 19 anys de presó i a indemnitzar la mare de la víctima amb 12.000 euros.

La Fiscalia i la Comunitat Autònoma de Balears havien demanat la màxima condemna possible, 20 anys de presó, i la defensa, 17 anys i mig.

La sentència considera provat que en la matinada del 7 de març de 2014 la parella va acudir a la platja de Son Bauló. Van forcejar i ella va quedar mig inconscient. L'home la va arrossegar per la riba, la va copejar fort amb una pedra i li va tapar el nas i la boca fins a asfixiar-la.

"Dimitry volia causar la mort d'O., i, per assegurar-se que ho aconseguia, ho va fer quan sabia que ella no podia defensar-se", recull la resolució judicial.

La sentència recorda que el jurat va considerar provat el relat de l'ocorregut aquella nit basant-se en l'informe tècnic policial del laboratori de criminologia de Balears, en la troballa d'una zona d'arena humida i remoguda que revelava que hi havia hagut un forcejament i una altra àrea d'arrossegament de 86 metres.

També es van basar en l'informe de criminalística de la pedra trobada al lloc del succés, que tenia restes orgàniques de l'acusat i sang de la víctima, i en l'autòpsia forense, segons la qual la dona va morir d'asfíxia mecànica per sufocació.

La jutgessa afegeix que els forenses van manifestar en el judici que la ferida que va sofrir la dona al cap no va poder ser perquè la pedra li caigués damunt, sinó mitjançant un cop amb intenció, i que la mort es va produir en ser-li tancada la boca i el nas amb força.

La mort "no va ser accidental ni imprudent", sinó que "va haver de ser necessàriament intencionada, cercada i assegurada", afirma la jutgessa en la sentència i afegeix que "l'acusat va haver d'insistir-hi per matar-la perquè al principi la va deixar semiinconscient, després la va copejar amb la pedra i finalment la va asfixiar.

La jutgessa conclou que l'acusat va ser qui va matar la dona "amb coneixement i intenció de fer-ho i va evitar que la víctima pogués defensar-se per assegurar-se així el resultat desitjat".