TRIBUNALS

L'acusat de matar la seva dona a Son Bauló: "Com un símbol de misericòrdia la vaig ferir al cap"

Dimitry U. assegura que la seva intenció era suïcidar-se i morir junts dins la mar

El Tribunal del Jurat de l' Audiència Provincial ha arrencat aquest dilluns el judici contra Dimitry U., acusat d'haver matat la seva dona a la platja de Son Bauló, a Can Picafort, Santa Margalida, el mes de març de l'any 2014. La Fiscalia demana per a ell una pena de 20 anys de presó i manté que l'home d'origen rus va cometre un assassinat. La representació processal de l'acusat, en canvi, defensa que la intenció de la parella era morir junts dins la mar, que Dimitry no tenia planejat matar la seva esposa.

"Anava amb tacons i una bossa de mà a suïcidar-se?", ha demanat la fiscal Amparo González en veu alta durant el seu parlament. L'acusat, amb un aspecte força diferent del de la seva detenció, ha negat amb el cap moltes vegades el que deia la representant del Ministeri Fiscal. Fins i tot, curiosament, en un moment ha fet el gest d'aixecar la mà per poder parlar. Tancava els ulls i inclinava el cap per enrere, encarant la seva cara amb el sostre de la Sala del Jurat de l'Audiència, amb els ulls clucs.

Dimitry ha explicat que va conèixer la seva dona, O.Y.F., per internet quan ell estudiava a la República Txeca i encara no tenia la majoria d'edat. En acabar els seus estudis, vingué cap aquí i es casà amb ella l'any 2004. Segons l'acusat, la víctima, que era d'Ucraïna, es dedicava a fer traduccions. Ell també ha dit que treballava d'escriptor i fent feines de traducció per a agències russes i estatunidenques. 

L'acusat ha assegurat:  "Feia tres anys que en algun moment pensàvem a suïcidar-nos". Dimitry ha contat que ell no tenia feina, estava deprimit i tots dos vivien a Espanya en situació irregular. Ha explicat que no viatjaven pel risc d'expulsió i pels conflictes que hi havia tant a Rússia com a Ucraïna. "Anàvem a la platja pensant a morir junts", ha assegurat Dimitry amb relació al dia dels fets. I a la pregunta de per què ella agafà la bossa de mà si la seva intenció era morir, ell ha contestat: "P erquè les ones no ens separassin" i es poguessin agafar tots dos de la bossa de mà. D'acord amb Dimitry, van tirar l'hora i el lloc, on no hi havia gent per morir junts

Dimitry ha contat que ell fou qui va treure de la mar la seva dona i ha justificat les ferides de la víctima dient que ell no tenia força i l'hagué d'arrossegar per les penyes La Fiscalia creu que l’home l'estirà durant 86 metres. L'acusat admet que llavors la copejà amb una pedra.  "Com un símbol de misericòrdia la vaig ferir al cap", ha confessat. Dimitry ha fet referències a Jesús, quan portava la creu i el feriren amb una llança abans de la seva mort.

Tot i que l'acusat assegura que intentà reanimar la víctima, la Fiscalia sosté que li omplí la boca d'arena després del cop amb la pedra. El Ministeri Fiscal assegura que l'autòpsia confirma que la dona morí per asfíxia, però la representació processal de l'acusat defensa que patí un atac de cor.

Després dels fets, Dimitry ha dit que va estar 5 dies en estat de xoc, que quasi no menjà i no sortí del pis en el qual vivien. "No teníem corda per penjar-me" i amb el butà no vaig tenir coratge de fer-ho, ha dit. Sembla que abans de la seva detenció, Dimitry tornà al lloc dels fets. Quan la fiscal li ha demanat per què tornà a la platja de Son Bauló, ell ha contestat: " Jo estimava la meva dona però no sabia què fer".

La defensa de l'acusat en demana la lliure absolució o bé una condemna de 2 anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent. 

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF