El jurat declara culpable l'acusat de matar la seva dona a Son Bauló

La fiscal manté la petició de 20 anys de presó

El tribunal del jurat ha declarat aquest divendres  culpable de l'assassinat de la seva dona a Dimitry O., ocorregut al març de 2014 a la platja de Son Bauló, a Santa Margalida.

En la lectura del veredicte, celebrada aquest matí en l'Audiència de Palma, el jurat ha considerat provada per unanimitat "la culpabilitat de l'acusat d'haver donat mort a la víctima", la seva esposa.

Segons el jurat, després de treure-la de la mar, l' acusat va propinar un fort cop amb una pedra al cap de la seva dona que no va morir per aquest motiu, sinó que "va acabar morint per asfíxia mecànica per sufocació".

Va succeir " tot això sense possibilitat de defensar-se" ja que, després d'un forcejament, l'acusat va arrossegar a la seva dona al llarg de 86 metres a la platja i ella no va oposar "resistència alguna", ha destacat el jurat en el seu veredicte.

La fiscal ha demanat a la presidenta del tribunal la màxima condemna possible, 20 anys de presó, al que s'ha adherit l'Advocacia de la comunitat autònoma de Balears que exerceix l'acusació particular en aquest cas. La defensa ha demanat que la condemna sigui la mínima possible per assassinat, 17 anys i mitjà.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF