Tempesta amb pluja torrencial, fort vent i calabruix a part del Pla

Alguns ponts de la via de servei de Vilafranca han quedat anegats, i a la carretera de Felanitx s'ha registrat un accident

Entre 35 i 40 litres per m2 amb poc més de mitja hora, ratxes de fort vent, calabruix que ha capolat el fullatge de molts arbres, alguns dels quals han quedat esbrancats, i talls de circulació a diversos ponts del vial de servei de la carretera Palma-Manacor són algunes de les conseqüències de la forta tempesta que a primera hora d'aquest horabaixa ha afectat gran part del municipi de Vilafranca i altres pobles del Pla de Mallorca.

A la carretera Felanitx-Vilafranca s'ha registrat un accident amb ferits lleus a l'altura de Son Joi, cosa que ha obligat la intervenció de la Guàrdia Civil de Trànsit per tal de regular-hi el trànsit mentre se'n retiraven els vehicles involucrats.

Tot i les prediccions de possibilitat de tempesta, la forta pluja amb calabruix i ratxes de vent fort han sorprès per la seva virulència. La pedregada ha foradat algunes teulades i canals. El torrent de la Penya (Sant Joan) baixava amb tanta força cap a la zona de Vilafranca que només la neteja del cau, fa un mes, ha evitat que es desbordàs.

El pont del pas soterrat de la via de servei a la zona de Son Ramon (Sant Joan) ha hagut de ser tallat per la brigada de manteniment de la carretera Palma-Manacor, ja que ha quedat inundat. En el creuer de la carretera Vilafranca-Porreres, a l'altura de Sant Martí, el vent ha esbrancat dos morers i part del pla de l'Anzell ha quedat anegat. El fet de trobar-se la recol·lecta de l'anyada ja feta ha reduït l'impacte en els camps de cereals. Algunes ratxes de la tempesta han afectat melonars, ametlers, vinyes, garrovers i cultius de temporada.