Santanyí estrena bandera municipal durant la festa patronal

Andreu Pons ha proposat els elements de l'estendard local seguint una base històrica

L'Ajuntament de Santanyí ha estrenat avui, durant la festa patronal de Sant Jaume, una bandera pròpia que representa "la vila i el terme de Santanyí a partir d'uns elements històrics que s'han estudiat en profunditat i que són propis d'aquesta vila, representant les mesures i les característiques de les banderes oficials que actualment mana la llei", segons l'historiador Andreu Pons.

L'acte d'estrena de l'estendard local ha tingut lloc aquest dimecres a migdia, durant la concelebració eucarística presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, en la qual han participat el Consistori i molts de veïns i veïnes.

El color del fons de la tela és vermell obscur, i rememora els antics penons dels gremis i confraries que existien a Santanyí. Es troben documentades les banderes d'aquest color als inventaris de les visites pastorals dels segles XVII al XIX, a l'Arxiu Diocesà de Mallorca i a l'Arxiu Parroquial de Santanyí.

El fons està compost per dos elements: l'escut reial, és a dir, les quatre barres vermelles sobre fons groc, amb la mateixa disposició escairada, tal com figura a la primera clau de volta de l'antiga església del Roser, i sobre les barres esmentades hi figura l'Agnus Dei, l'escut de Santanyí també present al Roser. El conjunt de l'escut ocupa tres quartes parts de l'alçària de la bandera.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF