Sant Antoni entra a les escoles de Manacor

L'Ajuntament potencia el coneixement de la festa amb activitats als centres educatius

Prop de dos milers d’escolars participen enguany en els tallers i les activitats que s’ofereixen a les diferents escoles del municipi amb l’objectiu que els nins i les nines coneguin diferents aspectes de la festa de Sant Antoni.

Concretament, 1.833 alumnes d’Educació Infantil, Primària i ESO han participat en les activitats santantonieres per a escolars. I, a més, 4.558 alumnes de tot el municipi han pintat les caretes del Dimoni Gros de Manacor, els dimonis petits, el dimoni de Portocristo i el dimoni de Son Macià.

La batlessa de Manacor i responsable del Departament d’Educació, Catalina Riera, ha explicat que les activitats santantonieres que l’Ajuntament ofereix als alumnes del municipi "són importants perquè hi participen els escolars i mostren als més petits com d’important és col·laborar amb aquesta gran festa per mantenir-la viva".

Una de les activitats que han permès que els escolars de sisè de Primària del municipi tinguin el seu propi fogueró a la plaça de la Bassa dia 16 de gener és el fogueró dels escolars. Amb l’ajuda de diferents artistes de Manacor, els alumnes elaboren les figures que coronaran el fogueró que cremarà dimecres dia 16 i que enguany, amb el títol ‘Ja estam en Ple’, farà especial referència als nins i les nines i també al Consell d’Infants de Manacor.

A més d’aquesta activitat, l’Ajuntament de Manacor ha repartit prop de 5.000 fitxes entre els escolars, que ells mateixos s’encarreguen de convertir en caretes de dimoni. Els alumnes dels diferents cicles d’Educació Infantil i Primària acudiran a alguna de les activitats didàctiques que ofereixen els Serveis Educatius Municipals. 426 infants de cinc anys d’Educació Infantil han conegut amb l’activitat 'Sona, sona, Sant Antoni!' les músiques que envolten la festa.

Un total de 502 alumnes de segon de Primària de tot el municipi han pogut veure l’animació 'Un vestit nou per a sant Antoni', que retrata la vida del sant i la tradició de la festa. I els alumnes de quart de Primària aprenen a glosar amb el taller ‘Una glosa mai no fa nosa’, que imparteixen els Glosadors de Mallorca.

A Manacor les activitats s’han realitzat a la carpa instal·lada a la rambla del Rei En Jaume però també es desenvolupen en centres escolars de Portocristo i Son Macià.