Rehabilitats diversos trams de la murada medieval d'Alcúdia

Les obres s'han finançat amb l'Impost de Turisme Sostenible

Alcúdia ha inaugurat la rehabilitació de diferents trams de la murada medieval amb la presència del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; la batlessa, Bàrbara Rebassa; el primer tinent de batle, Domingo Bonnín, i el regidor d’Obres Pròpies, Martí Garcias, a més d’altres regidors i regidores.

Rebassa ha recordat que els tres sectors de murada restaurats, la porta de Sant Sebastià, el tram de la porta de la Vila Roja i el tram de l'Esperó han estat finançats amb l'Impost de Turisme Sostenible, la utilitat del qual, ha afegit Negueruela, es fa visible amb projectes com aquest.

El conseller també ha dit que els trams restaurats integren un eix vertebrador i són un emblema important d'Alcúdia, en conservar una part important del seu patrimoni històric. El perímetre de la murada rehabilitada suma 365 metres.

Les tres zones intervingudes

La rehabilitació de la zona de la porta de Sant Sebastià ha costat 213.400 euros. En aquest tram s’ha ampliat el pas sobre les murades, s’ha restaurat tota la zona oest i s'ha consolidat l’arc del final del tram nord. L’obra es va adjudicar per 173.000 euros.

El tram de la porta de la Vila Roja s'ha netejat de sediments i restes vegetals que hi havia sobre el mur, s'han recol·locat peces mogudes i s'ha protegit la part superior del mur per evitar filtracions d’aigua. També s'ha construït una nova passarel·la per connectar aquesta part amb el tram de murada visitable passant per damunt de la porta a la Vila Roja. El preu d'adjudicació d'aquest sector fou de 93.000 euros.

Gairebé al tram de l'Esperó s'ha practicat un intervenció semblant a la de la porta de la Vila Roja, amb un cost de 66.000 euros, s'ha reparat la llinda trencada i s'han duit a terme prospeccions arqueològiques per delimitar les dimensions del bastió de l’Esperó, a més marcar quines parts de les torres es conserven.