Publicitat
Publicitat

SA POBLA

Pla pilot per igualar les ràtios d’alumnes amb necessitats

La Conselleria d’Educació va presentar ahir davant de la sessió plenària del consell escolar municipal de sa Pobla un pla pilot per igualar les ràtios d’alumnes amb necessitats als centres del municipi. El pla consisteix en un nou sistema de baremació per atorgar plaça als alumnes que en sol·licitin en el primer curs de segon cicle d’Educació Infantil en qualsevol dels centres públics i concertats que hi ha al poble.

La nova baremació es basarà en dues variables: temps d’escolarització de 0 a 3 anys i nivell de coneixement de qualsevol de les llengües oficials de les Illes Balears. Per poder establir els mecanismes que detectin els infants amb necessitats, els Serveis Socials del municipi mantindran entrevistes amb les famílies que no han escolaritzat els seus fills.

Aquest pla pilot es du a terme a sa Pobla perquè és un municipi amb problemes derivats de les elevades ràtios d’immigrants amb necessitats que es poden concentrar en alguns centres del poble, depenent del curs escolar. Amb el nou sistema es pretén que el nombre d’alumnes acabats d’arribar d’un altre país o que tenen dificultats amb l’idioma estigui repartit de manera més equitativa.

La mesura ha estat consensuada entre la Conselleria i l’Ajuntament de sa Pobla en diferents reunions mantingudes també amb els equips directius dels centres educatius implicats.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF