El PSOE pot mantenir la batlia de Calvià amb el suport de Podem-MÉS

Forta davallada del PP i Vox hi esdevé la tercera força política

El PSOE d’Alfonso Rodríguez ha aconseguit mantenir els 10 regidors (41%) i podrà repetir a la batlia amb el suport de Podem-MÉS (2). D’aquesta manera, l’esquerra podrà continuar governant el municipi, on la fragmentació de la dreta fa davallar el PP, que passa de 9 a 5 regidors i els quatre regidors que perd van a Ciutadans (2) i a Vox (2). L’extrema dreta aconsegueix un 10% i esdevé la tercera força política.

Calvià tenia deu partits que s'hi presentaven, però només la meitat han aconseguit representació. Esquerra Unida, El Pi, Tansforma Calvià, Decide Calvià i Sí se Puede (SSP) queden fora del repartiment de regidories, ja que no han arribat al 5% exigible.

El proper consistori mantindrà l’equilibri de forces entre els blocs d’esquerra (12) i dreta (9), amb un factor a tenir en compte: el vot d’esquerra s’ha unificat en tres forces representades per socialistes, ecosobiranistes i Podemos, mentre que el de la dreta s’ha atomitzat amb un PP a la baixa, l’extrema dreta que guanya presència a costa del PP i un Ciutadans que manté els dos regidors.