Manacor culpa el Govern del retard del projecte del segon centre de salut

MÉS-Esquerra es desmarca de la cessió de terrenys i en demana un ubicació més cèntrica

L'Ajuntament de Manacor ha aprovat la cessió de 4.700 m2 de terreny d'equipament públic a la Conselleria de Salut per a la construcció d'un segon centre de salut per a la ciutat de Manacor. Segons la regidora d'Urbanisme, Bel Febrer, el retard en la cessió de la parcel·la es deu a la passivitat amb què la Conselleria ha atès la comunicació de l'interès municipal, "traslladat al Govern el 25 de juliol de l'any passat", de donar el terreny.

Abans, el 25 de juny de 2015 s'havien demanat al Govern les característiques del solar que s'havia de cedir per construir el nou centre de salut, "petició reiterada el 16 de novembre de 2015, sense obtenir resposta fins a l'11 de maig de 2016", concreta la regidora Febrer.

Per a l'actual pacte de govern de Manacor, i d'acord amb "el Decret llei 1/2018 d'ampliació de xarxes d'equipament", Salut hauria pogut iniciar la redacció del projecte només amb la comunicació expressa de batlia, feta el 25 de juliol de 2018, que l'Ajuntament disposa de la superfície necessària.

"Amb aquesta normativa ja podien haver projectat el centre de salut però feim la cessió a través d'acord plenari perquè així ens ho ha demanat la Conselleria", afegeix la delegada d'Urbanisme. Febrer assegura que Salut va trigar mesos a respondre l'oferta de l'Ajuntament.

Alternatives

L'acord de cessió de terrenys ha tingut el suport de tots els partits menys el del grup majoritari, MÉS-Esquerra (a l'oposició), que considera que hi havia altres indrets més cèntrics "com la illeta de Can Batliu", devora l'avinguda de Portugal, que segons el seu portaveu, Joan Llodrà, faria més accessible el segon centre de salut.

Per a Llodrà, la parcel·la propera a l'Auditori de Manacor està situada gairebé a fora vila. Febrer, en canvi, opina que el terreny públic de la illeta de Can Batliu (2.200 m2) no té la superfície mínima per a l'equipament sanitari que des de fa anys reclama Manacor.

El solar públic de 4.700 m2 cedit a la Conselleria de Salut es troba entre l'auditori i el molí d'en Beió (seu de l'Escola Municipal de Mallorquí), molt a prop de l'hospital. MÉS-Esquerra critica el fet que "fa vint anys que governa el mateix partit a Manacor i ni tan sol ha estat capaç d'incloure el segon centre de salut en el Pla General", que encara està pendent d'aprovació inicial.

"El PG no permetrà col·locar-lo aquí" on se n'ha previst la construcció, adverteix Llodrà. Carles Grimalt (Volem Manacor) dona suport, igual que el PSOE, al segon centre de salut, però en la línia de MÉS-Esquerra, en critica la ubicació.