Inca obre pas al Dijous Bo amb una setmana gran

300 persones vigilaran per la seguretat en tot l'entorn firal

El Celler de Can Amer ha acollit l'acte de presentació del Dijous Bo d'Inca. Aquest tradicional restaurant inquer ha servit per subratllar la importància que ha adquirit la gastronomia de la capital del Raiguer al llarg dels anys. El batle, Virgilio Moreno, i la regidora del Dijous Bo, Antònia Sabater, acompanyats per membres del consistori han donat a conèixer la programació d'aquestes festes.

"Com sempre hem recollit tota aquella part tradicional i hi hem afegit actes de recent creació perquè la gent que ens visiti gaudeixi de la nostra ciutat i torni per fruir dels nostres comerços, cellers, empreses...", ha comentat Sabater. Paral·lelament, durant l'acte, s'ha posat l'accent que no es tracta de la celebració d'un dia, sinó que des del pròxim divendres hi ha tot un seguit de propostes com el pregó-concert, l'entrega dels premis Dijous Bo i la revetlla. "Avui en dia ja xerram de la setmana gran del Dijous Bo, el pròxim divendres encenem l'espurna que ens duu cap a l'esclafit, que és la fira més gran de Mallorca", ha declarat Moreno.

Inici de programa amb el pregó

Els actes comencen divendres dia 9 de novembre amb una activitat infantil i amb el pregó del Dijous Bo. L'empresari inquer Tomás Cueto serà l'encarregat d'anunciar les festes, i després es durà a terme el tradicional concert de l'orfeó l'Harpa d'Inca.

El cap de setmana començarà amb el Vermut Fest i el correfoc nocturn Inc'Fern. A més, hi haurà els tradicionals foguerons, que enguany seran dia 10. El dia de Santa Maria la Major, copatrona de la ciutat, hi haurà ballada popular i les completes. L'Exposició Filatèlica donarà el sus a la setmana que continua fins al Dimecres Bo i el tradicional sus a la plaça del Bestiar, i el vespre de música.

Mercat pagès

El Dijous Bo es podrà trobar quasi de tot als poc més de 600 expositors al llarg dels 8 quilòmetres d'exposició. El Mercat Pagès, un any més, serà l'eix central del que es coneix com la Fira de Fires. Durant tota la jornada s'habiliten diverses zones d'aparcament a solars que hi ha a la perifèria i als aparcaments públics de la plaça de Mallorca i la plaça d'Antoni Mateu, per donar resposta als milers de visitants.

Per altra banda, Serveis Ferroviaris de Mallorca disposarà de freqüències especials tal com ho farà dimecres a vespre. "En un dia com aquest, la millor recomanació és que tota la gent vingui amb temps per passar una bona estona i gaudir de totes les propostes que trobaran", ha comentat Moreno. A més, s'ha muntat un dispositiu especial amb més de 300 persones de diferents cossos de seguretat, protecció civil, sanitat i seguretat privada, ja que durant aquesta jornada poden passar per la ciutat més de 150.000 persones.