Part Forana 10/04/2018

Inca acollirà un mercat de treball cooperatiu entre estudiants

Es farà el Dijous Gros i hi participaran centres escolars de sis municipis

Ara Balears
3 min
Els estudiants tots junts en sortir de l'Ajuntament després de recollir les autoritzacions pel fer el seu mercat.

IncaUna trentena d’alumnes han recollit avui a l’Ajuntament d’Inca el permís d’ocupació de via pública per participar en el mercat del pla integral de les capacitats emprenedores (ICAPE) de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. Els estudiants representen 11 grups de Primària i Secundària de sis centres escolars d’Inca, Maria de la Salut, Can Picafort, Marratxí, Pollença i Alcúdia que durant aquest curs han duit a terme l'ICAPE. A l'acte hi han assistit el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa.

El mercat ICAPE d’Inca tindrà lloc el dia 10 de maig a la plaça del Mercat Cobert, i és la primera vegada que el municipi acull aquesta iniciativa. De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que tanca el programa, del qual ja s'han fet sis edicions. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa o una ONG.

Enguany, a causa de l’augment del nombre d'escoles de la comarca d’Inca adherides a l'ICAPE, s’ha decidit organitzar un mercat a la ciutat. Altres municipis que també duran a terme aquesta iniciativa són Palma, Manacor, Ciutadella i Eivissa. L'ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través de l’IDI, i la Conselleria d’Educació i Universitat.

Els centres de la comarca adherits a l'ICAPE són el CEIP Llevant d’Inca, el CEIP Maria de la Salut, el CEIP Vora Mar de Can Picafort, el col·legi Es Liceu de Marratxí, el col·legi Monti-Sion de Pollença i el col·legi Nostra Senyora de Consolació d’Alcúdia.

Durant el curs, els alumnes creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de formació d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes o organitzen serveis per aconseguir beneficis que els alumnes de Secundària donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real.

Núria Hinojosa ha declarat que "l’objectiu de l'ICAPE és apropar el món empresarial a les aules, a través de la creació de cooperatives i ONG". Hinojosa ha agraït a l’Ajuntament d’Inca la seva col·laboració amb l’organització del mercat.

Per la seva banda, Virgilio Moreno ha destacat que "estam molt contents que s’hagi escollit Inca, i més en una data com el Dijous Gros, en què els joves tindran molta gent a qui explicar la seva experiència i, a més, coneixeran una celebració molt especial per als inquers".

ONG col·laboradores

Els més petits inverteixen una part dels doblers en una sortida de grup i cedeixen la resta a una ONG. Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, S, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats a través de la metodologia de treball cooperatiu que es duu a terme dins l’aula.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, en què es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat.

stats