L'IES de Son Servera s'amplia per a l'FP de cuina i restauració

Les noves instal·lacions, que han costat un milió d'euros, estaran equipades per al proper curs

L'IES Sa Font de Son Servera disposarà d'un nou mòdul amb tres tallers per a l'ensenyament de Formació Professional de cuina i restauració i de cuina i gastronomia, matèries que s'impartien, fins al present curs i de manera parcial, en alguns hotels per manca d'espai al centre escolar.

Aquest dilluns el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha visitat les noves dependències educatives a les quals falta encara l'equipament de bar, cuina i menjador per a l'ensenyament dels dos cicles formatius de la branca professional d'Hoteleria i Turisme.

A hores d'ara 61 alumnes cursen aquest cicle formatiu en els graus bàsic i mitjà. El nou edifici permetrà a les futures generacions assistir a la formació professional d'un sector bàsic per a l'economia local com el turístic en un indret de gran potencial com Cala Millor.

Segons Martí March, el proper curs, 2019-2020, les noves instal·lacions estaran totalment operatives, una vegada s'hagin equipat amb tot el material i els estris d'aprenentatge. March ha recordat el compromís del seu departament a oferir una Formació Professional adequada a l'economia, "amb un nivell educatiu de qualitat i excel·lència".

El batle de Son Servera, Antoni Servera, ha recordat que les noves instal·lacions educatives són una demanda no només del seu municipi sinó també de Sant Llorenç, poble amb el qual comparteixen el nucli de Cala Millor, els hotelers del qual "sortiran molt beneficiats" d'aquesta  millora educativa. La directora de l'institut, Ana Belén, ha recordat que l'IES de Son Servera és un referent en la Formació Professional d'Hostaleria.

Ampliació CEIP Punta de n'Amer

El conseller d'Educació ha aprofitat el desplaçament a la comarca de Llevant per visitar també les obres d'ampliació del CEIP Punta de n'Amer (Sant Llorenç), al qual es destina un pressupost de 450.000 euros. El centre educatiu fa una ampliació de 800 m2 i passarà a tenir-ne 2.800 m2.

Un nou mòdul de planta baixa i primer pis, amb un total de set aules polivalents, i un menjador, a més d'una porxada per a jocs infantils, entre altres millores.