L'Ajuntament de Manacor, el Govern i el Consell de Mallorca acorden ampliar l’escola Simó Ballester

La inversió final prevista per poder fer les obres de reforma i la cessió de l’edifici serà de més d'1,3 milions d’euros

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March; la batlessa de Manacor, Catalina Riera, i la presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Margalida Puigserver, han signat aquest dijous el conveni i els acords que permetran ampliar l'escola Simó Ballester utilitzant l'edifici que ocupa l'antic solar del quarter dels Sementals. A l'acte de signatura dels acords i del conveni també hi ha assistit el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante.

Martí March ha afirmat que "és un bon moment per valorar aquesta col·laboració interinstitucional, però, al final, la millor notícia és que els al·lots tindran un edifici millor i un centre que s'està transformant en l'àmbit educatiu, organitzatiu i pedagògic d'una manera significativa, i això està canviant la seva percepció social". Per part seva, la batlessa de Manacor ha explicat que "per a totes les administracions implicades la signatura d'aquest acord és una molt bona notícia perquè és el millor final possible per a un edifici que fa 12 anys que no s'utilitza i permet respondre a les necessitats d'ampliació del Simó Ballester i a les demandes del Consell Escolar Municipal".

Els documents que els representants de l'Ajuntament, el Govern i el Consell han signat permeten extingir el conveni signat el 2009 entre l'Ajuntament de Manacor, l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i la Conselleria d'Educació. D'aquesta manera, l'IMAS, que depèn del Consell de Mallorca, renuncia als usos que tenia a l'edifici i recuperarà els 608.000 euros que va invertir en l'edifici dels Sementals; l'Ajuntament aportarà 1.060.000 euros per fer possible l'ampliació i la Conselleria d'Educació, a través de l'Ibisec, hi invertirà al voltant d'1,3 milions.

La ubicació de l'edifici, que confronta pel llevant amb el CEIP Simó Ballester, separat per un carrer, el feia idoni per a la necessària ampliació del centre, reconeguda tant per l'Ajuntament de Manacor com per l'Ibisec, i especialment evident en ampliar la seva oferta educativa amb els cursos d'Educació Infantil i com a centre integrat de música.

La inversió final prevista per part de l'Ibisec per poder fer les obres de reforma i la cessió de l'edifici serà de més d'1,3 milions d'euros, 666.995,56 euros per a la cessió de l'edifici i gairebé 700.000 euros per a la reforma.