L'empresa local mantén l'essència de la Fira de Llucmajor

La 39a Mostra Llucmajorera presenta a milers de visitants el comerç més viu del municipi

El gran envelat que omple l'avinguda de Jaume III i que reuneix el comerç local ha esdevingut l'espai amb més afluència de públic de la 472a Fira de Llucmajor. La mostra local ha arribat a la 39a edició amb prou força, ha acollit milers de visitants i ha recollit les inquietuds d'algunes entitats del municipi. Prop d'un centenar d'estands ha donat una bona visió de l'entramat empresarial de què viu una gran part del municipi, a més del turisme. Des de qualsevol equipament de la llar, fusteria i artesania de ceràmica a productes alimentaris ecològics han vestit la majoria d'estands.

Alguns mostradors han lluït un llaç negre i el lema 'Tota Mallorca amb Sant Llorenç', símbol que també és ben present a la façana de l'Ajuntament, avui ben engalanat amb motiu de la fira gran. Tal com estava anunciat, pel dol de la torrentada del Llevant, no hi ha hagut passeig dels polítics.

El vehicles antics, cotxes i motocicletes, han ocupat part del carrer de Francesc Aulet que també ha acollit part de la maquinària agrícola present a la darrera fira, juntament amb el carrer del Bisbe Roig, mentre que el vial del Grup Escolar ha acollit els corrals de la ramaderia amb diversos tipus de bestiar, un dels grans atractius per als pagesos retirats i també per als més menuts que descobreixen món.

A migdia, els carrers eren plens de gent i no ha mancat un toc musical per animar el passeig entre el bull de gent. Com ja és costum, la perifèria de la ciutat queda col·lapsada durant les hores centrals del dia. Per a molts forans, trobar un lloc on aparcar el vehicle esdevé com una loteria. Al cap i a la fi, és la penitència de sempre per als que no arriben de bon matí.

Productes de tardor

Als voltants de l'Ajuntament i a la plaça, les paradetes de bunyols i castanyes donaven fe que la tardor ja és ben entrada. Llucmajor sempre està obert de pinte en ample i aquest diumenge n'ha donat una prova més amb l'acollida de molta gent arribada especialment de la zona de ciutat i des de la carretera de Campos, el vial que aviat canviarà de fesomia i de talla, com bé recordava el moviment ecologista de la comarca Assemblea Antiautopista, en el seu mostrador instal·lat a l'envelat de Jaume III.

Amb el tradicional firó, Llucmajor tancarà dilluns el cicle de fires i mostres que arrencà per Sant Miquel i que ha ofert un variat programa en el qual l'economia i la cultura local han estat ben presents. En aquest darrer apartat, gràcies a la gran exposició sobre l'obra del fotògraf Toni Catany, 'Barques i peixos', que estarà oberta fins al final de gener de 2019 a l'edifici conventual de Sant Bonaventura.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF