Felanitx sanciona Ferrovial pel mal servei de l'enllumenat públic

L'Ajuntament diu que les panes detectades en dos mesos a 12 carrers no s'han resolt en el termini establert

Les reiterades panes de llum a diferents carrers del terme municipal han fet que l'Ajuntament sancionàs amb una multa de 12.000 euros l'empresa adjudicatària del servei, Ferrovial Servicios. Es tracta de nombroses deficiències a la xarxa de llum pública que no s'han solucionat en un termini de 24 hores, tal com marca el contracte. Aquesta és la primera vegada que se sanciona l'empresa des que inicià el seu contracte l'any 2017.

El passat mes de desembre, veïns del municipi varen interposar diverses denúncies a la Policia Local indicant la manca d'enllumenat als carrers dels Pescadors, del Romaní, de la Ciutat de la Seta, del Dofí, de la Tintorera i i de Serrà a Portocolom, a més d'avaries al Vapor de Santueri. A Felanitx l'enllumenat no ha funcionat al passeig de la República Argentina i els carrers del Convent, de Joan Capó, de Mossèn Bartomeu Barceló i de Sant Agustí.

El regidor de Medi Ambient, Miquel Lluís Mestre, manifesta que "després de les panes dels darrers dos mesos ens veim obligats a aplicar les penalitzacions que recull el contracte".

Concessió fins el 2031

Ferrovial Servicios, que té la concessió fins l'any 2031, no ha tramitat, a més, els informes de pla de manteniment preventiu, no ha presentat les actuacions i avaries referents al servei i tampoc no ha remès cap document de les tasques setmanals d'inspecció nocturna. L'empresa pot presentar al·legacions una vegada l'òrgan competent li comuniqui la penalització. Per aquest motiu, la multa pot ser de menor quantia.