Deu grans i originals comparses acomiaden les Fires de Manacor

La prehistòria, Egipte i els banys a Portocristo als anys 20, temàtiques de les carrosses en la desfilada

Manacor ha acomiadat les Fires i Festes de Primavera 2019 amb color i bauxa a l'escenari de sempre: l'ombrívola avinguda de na Camel·la. Un miler de persones han participat en la desfilada de carrosses i comparses, acudint a temàtiques d'història local, els banys a Portocristo als anys 20 i a la general: la prehistòria i la civilització egípcia.

En total, han estat deu les comparses, una de les quals arribada d'Algaida, les que han donat originalitat i espectacle a la gran desfilada de la fi de Fires. Al passeig central i a les voravies, diversos milers d'espectadors han volgut seguir l'evolució de la gran cercavila de colors i danses.

 

Emperò, més que mai, enguany s'ha notat la manca d'un major nombre de carrosses. Només tres grans muntatges han participat en la desfilada. Això sí, ben decorades i seguint fidelment els requisits que exigia la temàtica.

Des de l'Ajuntament s'ha recordat que un dels problemes que tenen els col·legis, els veritables artífexs de la desfilada, és que és difícil trobar no tan sols remolcs i tractors per fer les carrosses, sinó també portasses on poder elaborar-les amb temps.

No obstant això, l'espectacle ha valgut la pena, a l'espera de trobar noves fórmules que enriqueixin una participació que està sent notable els darrers anys.

Pendents de Nadal

Enguany, com en altres ocasions, la final de tennis de Roland Garros, de nou  amb la figura de Rafel Nadal, ha fet retardar l'inici de la desfilada uns vint minuts. Per a l'estrella manacorina han estat els primers aplaudiments en fer-se pública la seva enèsima victòria a París. També molta gent ha arribat amb retard precisament a causa de la gran cita esportiva, que evidentment molta gent no s'ha volgut perdre.

Dues voltes de les comparses i carrosses a na Camel·la han servit per poder veure amb millor detall els treballs de muntatge amb què s'ha vestit la gran desfilada. Un any més, Manacor ha donat una lliçó de participació i originalitat a l'acte més multitudinari de les Fires i Festes, que han ofert més de 80 espectacles durant deu dies.

També ha coincidit el final de les Fires i Festes amb la festa del Sant Crist i Cinquagesma, que va acompanyada de les danses dels Cossiers. Ha estat una nova oportunitat per veure les danses ancestrals per diversos punts de la ciutat, en què enguany per primera vegada ha participat una dona cossier.