MUNICIPALISME

El Consell de Mallorca reforça les ajudes socials més urgents

Hi destina 950.000 euros per a tots els ajuntaments de l’illa

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha presentat a Manacor una part del gruix de convenis que signarà amb totes les administracions locals de l’illa per tal de garantir l’atenció i l’ajuda a famílies amb menors en situació de risc social, també a persones en situació de desnonament i a persones que hi tinguin dret en aplicació de la llei 4/09, d’11 de juny de Serveis Socials, que fa referència a diferents situacions de necessitat prioritària.

En una primera tanda, els batles dels municipis del Llevant, el Pla i el Migjorn han estat els primers a signar els convenis. Ho han fet a la seu actual de l’IMAS, al carrer del Bonjesús de Manacor. En els propers dies la consellera de Benestar del Consell i presidenta de l’institut, Margalida Puigserver, acompanyada per la vicepresidenta, Caterina Mas, procediran a la firma dels acords amb la resta de municipis de Mallorca.

Les ajudes de necessitat urgent tenen una dotació econòmica de 950.000 euros, “xifra que triplica el que s’hi havia destinat en anys passats”. Puigserver ha avançant que els ajuntaments tindran el cent per cent de la quantitat assignada a cada municipi, en funció de la població, una vegada que s’hagi signat el conveni, “per tal de poder atendre les necessitats més urgents” en matèria de serveis socials. Seran els departaments municipals els que decidiran a quins casos concrets s’ha de concedir ajuda.

A la reunió, s’ha remarcat que van destinades a famílies que tinguin menors en situació de risc social. És a dir, serà una ajuda específica per prevenir la separació dels menors de la seva família i evitar-ne la desprotecció. També es fa esment a l’atenció de situacions de desnonament o probresa sobrevinguda.

“Pensam que aquest tipus d’ajuda s’hauria de poder mantenir al llarg del temps i no només aquesta legislatura”, ha dit Puigserver als batles assistents a la primera ronda de signatures de convenis, que ha tingut lloc a Manacor. L’IMAS també posarà al servei dels ajuntaments un equip de juristes per donar suport als serveis socials en aquelles ajudes que es considerin de tramitació urgent i també per evitar que la situació dramàtica per a famílies o particulars es perllongui per qüestions burocràtiques.