LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Campanet declara la senyera oficial amb l'abstenció del PP

Amb la declaració de la senyera oficial a Campanet, ja hi ha com a mínim 24 municipis de Mallorca que l'han convertit en símbol oficial d'interès local

L'Ajuntament de Campanet declarà la senyera símbol oficial d'interès local durant el ple de dimarts amb els vots a favor de PSM i PSOE-IV i l'abstenció del Partit Popular. El portaveu dels conservadors, Miquel Pons, justificà la seva posició amb l'argument que aquest no és un tema que s'hagi de discutir en el Consistori, sinó al Parlament. La moció havia estat presentada conjuntament pels econacionalistes, que governen en minoria, i els socialistes.

L'abstenció dels populars es repetí en la discussió d'una altra moció, aquesta presentada pel PSOE-IV, "per la llibertat d'expressió i en defensa de l'autonomia local", que demana la retirada del decret que endureix la Llei de símbols i que ara està en fase d'al·legacions.

24 municipis

Amb la declaració de la senyera oficial a Campanet, ja hi ha com a mínim 24 municipis de Mallorca que l'han convertit en símbol oficial d'interès local amb la intenció de blindar la capacitat de les escoles i instituts per penjar la quadribarrada als centres. El més probable és que avui mateix se sumi a la llista l'Ajuntament de Capdepera, ja que ha de discutir la moció en el ple ordinari que s'ha de dur a terme al vespre. El text ha estat presentat conjuntament per PSOE, PSM-Entesa, UCAP i Es Grup, que junts tenen majoria de vots.

La iniciativa de declarar la senyera oficial als consistoris es va estrenar a Inca el mes de desembre passat per iniciativa del grup MÉS. Aquesta ocasió ha estat l'única en què el PP hi ha votat a favor. A la resta de municipis, els populars hi han votat en contra, amb l'excepció de Pollença i Campanet, on s'han abstingut en la votació. Pel que fa a la resta dels partits, tots s'han mostrat a favor de l'oficialitat de la senyera, exceptuant algun grup municipal. És el cas d'El Pi de ses Salines, que hi votà en contra. Dies després, la direcció del partit atribuí el vot a un error i digué que es tornarà a discutir la moció.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF