Publicitat
Publicitat

EIVISSA

Bauzá al PP eivissenc: "Els mallorquins us escoltam"

El president llança missatges conciliadors cap als seus companys

"Durant anys a Eivissa s'ha dit: 'Els mallorquins no ens escolten', i teníeu raó". El president balear, José Ramón Bauzá, va ser ahir a Eivissa per participar en la primera Convenció del PP illenc i aprofità l'ocasió per enviar un missatge de consum molt local. Conscient que Eivissa i Mallorca viuen en temps polítics descompassats i sabedor del desgast de la seva imatge per qüestions com la gestió del TIL i la radioteràpia, Bauzá va anar a Eivissa molt conciliador, amb un somriure enorme als llavis, va repartir felicitacions i va donar un missatge molt clar: a Mallorca s'escolta i es respecta els eivissencs. El president del PP d'Eivissa tocà la mateixa partitura i amollà aquesta frase: "Mai com ara, el Govern balear i el Consell d'Eivissa no havien anat tant de la mà".

L'acte es portà a terme a l'hipòdrom de Sant Rafel, on cinc-cents militants del Partit Popular participaren en la primera Convenció del partit, un esdeveniment impulsat per Vicent Serra amb l'objectiu que "els militants es trobin amb els seus representants -regidors, alcaldes, consellers- i parlin directament amb ells dels temes que els preocupen i s'estableixin taules de debat".

"Quan us queixàveu, teníeu raó"

Durant el parlament als militants, d'uns vint minuts de durada, Bauzá es va esforçar a oferir una imatge propera i distesa: "Entenc quan dèieu: 'Els mallorquins no ens escolten'. I teníeu raó". Insistí en la importància d'instal·lar el servei de radioteràpia a Can Misses, moment en què aprofità per llançar alguns dards al PSOE: "Quan vam arribar al Govern ens vam trobar que no teníem el finançament per acabar l'hospital, que la radioteràpia no estava prevista i que el projecte d'hospital no s'ajustava al que demanaven els metges". I remarcà: "Això ho heu de saber, i no fer cas de les mentides que us expliquin des del PSOE".

En el discurs, el president Bauzá celebrà que "les Balears lideram la recuperació econòmica i la creació de llocs de feina" i recalcà que "ja sigui a Mallorca o a Eivissa, els membres del Partit Popular som com una família". El president del PP balear i del Govern contraposà que, enfront de la imatge tradicional de Mallorca com 'l'illa gran' que imposa el seu criteri, convidà els militants eivissencs que el vegin "com el parent de Mallorca, com la branca d'una família que està repartida per les Illes".

Per la seva banda, el president del PP d'Eivissa i del Consell insular, Vicent Serra, contraposà la seva obra de govern amb la que va realitzar l'executiu presidit pel socialista Xico Tarrés, afirmant que "l'esquerra ens va portar a la ruïna econòmica" i recordant que "ens vam trobar un consorci sociosanitari que feia tres anys que no tenia comptabilitat i acumulava 4 milions d'euros de deute". Assegurà que, en canvi, el seu executiu insular està fent feina "per solucionar els problemes amb serenitat i una actitud ferma i clara".

Els "èxits" de Serra

Entre els "èxits" d'aquests dos anys i mig de govern, Serra assenyalà el pagament dels deutes del Consell insular a proveïdors, l'estabilitat dels comptes públics, i celebrà la cooperació amb el Govern balear, que exemplificà amb la inversió a l'hospital de Can Misses per fer possible el servei de radioteràpia, la futura llei de finançament dels consells insulars, la promesa de liquidar el deute històric l'any 2015 i el traspàs de la competència de promoció turística. "El Govern i el Consell anam tots a l'una", sentencià el president del Consell d'Eivissa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF