L'Ajuntament de Santanyí habilita un mirador prop de la bocana de Cala Figuera

El batle reconeix que el nucli ha patit una certa deixadesa

El solar públic situat a la cruïlla dels carrers de Juan Sebastián Elcano i Hernán Cortés de Cala Figuera (Santanyí) s'està condicionant per tal de convertir-se en un mirador molt proper a la mateixa bocana del port. Es tracta d'un dels indrets més emblemàtics del municipi de Santanyí. El projecte té un pressupost de 140.000 euros. Cal recordar que la imatge del port de Cala Figuera és una de les postals que intenta vendre el municipi als turistes.

"Es tracta d’un espai únic al nostre poble que fins ara no era accessible de cap de les maneres", explica el regidor d’Infraestructures Municipals i batle pedani de Cala Figuera, Salvador Ferrer, alhora que recorda que fins ara el solar de propietat municipal resultava perillós i que adequant-lo com a mirador s'assoleix un doble objectiu: eliminar perill en aquest indret i dotar el nucli amb un bon observatori.

Amb el projecte del mirador de Cala Figuera, es millora la zona d’aparcament públic que hi ha al carrer d'Hernán Cortés. Aquestes millores se sumen a les ja executades fa dos anys amb l’ampliació de les voreres i el nou asfalt al carrer de Juan Sebastián Elcano. La plataforma tindrà un fàcil accés i quedarà integrat tant en l’entorn natural com en l’entramat urbà.

Per al batle Santanyí, Llorenç Galmés, "tots aquests projectes pretenen que el nucli de Cala Figuera estigui en les millors condicions al més aviat possible". Galmés reconeix que Cala Figuera ha patit una certa deixadesa per part de l’Ajuntament i que ara és hora que recuperi la seva millor cara. "No podem fer tot els que ens agradaria de cop, però sí en diferents fases i ajustat al pressupost de què disposam", conclou el mandatari municipal.