Parlament
Política Parlament 13/02/2024

El PP recupera Llorenç Córdoba: tornen a seure junts a l'hemicicle

La mesa i la Junta de Portaveus accepten la petició del diputat per Formentera

2 min
Llorenç Córdoba aquest matí al Parlament

PalmaA banda de la crisi de Vox, el PP també va estar a punt de perdre un altre aliat al Parlament. El diputat per Formentera Llorenç Córdoba va amenaçar de retirar-se com a soci estable dels populars a la Cambra, i va escenificar aquesta intenció amb un canvi de seient: una decisió que aquest dimarts ha revertit. El PP ha recuperat, després de dos mesos, el seu veí a la bancada.

El Govern va arribar a acusar Córdoba d'exigir un sobresou a canvi del seu vot a favor dels pressupostos, cosa que ell nega. De fet, el seu propi partit, Sa Unió de Formentera, el va expulsar pel mateix motiu. Però, tot i així, les relacions es varen reconduir durant la tramitació dels comptes. La Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus s'han reunit aquest dimarts dematí abans del començament del ple a petició del mateix Córdoba, que la setmana passada va sol·licitar tornar a seure al costat del PP "ateses les circumstàncies extraordinàries en relació amb la situació del grup parlamentari Vox dins el ple". El diputat i president del Consell de Formentera va començar la legislatura a l'escó número 39, just al costat del PP, però des de mitjan desembre seia entre Més per Menorca i els diputats de Vox.

Els diputats de Vox al Parlament amb cartells que diuen "Marlaska, dimissió".

"Marlaska, dimissió"

Per la seva banda, Vox ha optat aquest dimarts per col·locar cartells amb llaços negres i el missatge "Marlaska, dimissió". Un missatge dirigit al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que se suma al de diverses associacions de guàrdies civils i algunes formacions (a més de Vox, el PP i Podem). Reclamen la dimissió del ministre per la seva gestió en la lluita contra el tràfic de drogues a la zona del Camp de Gibraltar, després de l'assassinat, divendres passat, de dos guàrdies civils, que varen ser atropellats per una 'narcollanxa'. Marlaska va descartar dimitir aquest dilluns.

stats